Inspirerende acties

NSGK zou haar werk niet kunnen doen zonder de steun van betrokken donateurs. Het is dan ook fantastisch om te zien hoe mensen en organisaties door het hele land activiteiten organiseren om geld in te zamelen voor kinderen met een handicap. Hieronder leest u enkele leuke acties.

Benefietevenement
Nishida Huijts uit Callantsoog organiseerde in November een bijzonder benefietevenement voor NSGK onder de naam ‘Droom in Actie’. Zij kreeg het idee toen ze een managementcursus volgde: “Voor de cursus moest ik een sociaal-maatschappelijke project opzetten. Ik wilde graag een evenement organiseren waarvan het geld naar een goed doel voor kinderen zou gaan. Zodoende kwam ik bij NSGK terecht. Het gaf me veel energie om dit evenement te organiseren. Maar zonder de hulp van mijn vrienden had ik het niet gered”. Nishida wist met de actie uiteindelijk € 2040,17 op te halen.

Loterij
De Heer Fonteyn uit Mill,
tevens organisator van de collecte voor NSGK in zijn woonplaats, zorgde ervoor dat op de seniorenmarkt in Mill een Batavusfiets werd verloot, waarvan de opbrengst geheel ten goede is gekomen aan NSGK. De verloting leverde het prachtige bedrag op van € 1006,-.

Sponsorloop
Suzanne Verheijden uit Nijmegen ondersteunde deze zomer het werk van NSGK door mee te lopen met de Nijmeegse Vierdaagse. Zij liet zich sponsoren door haar vrienden, familie en collega’s en wist daarmee meer dan € 1000,- op te halen. "Ik dacht eerst dat ik mezelf een te ambitieus doel had gesteld, maar ik heb zelfs meer geld op weten te halen. Ik ben zeer tevreden met het resultaat" aldus Suzanne.

Fervent wandelaar Gerard de Graaf uit Loenen organiseerde onlangs een individuele sponsorloop, waarmee hij zoveel mogelijk geld wilde ophalen voor NSGK. Met een collectebus in zijn hand liep hij in 4 dagen een afstand van maarliefst 140 kilometer. In totaal wist hij met zijn actie het mooie bedrag van € 400,- op te halen. NSGK is erg blij met deze mooie opbrengst en dankt de heer de Graaf hartelijk voor zijn inzet voor kinderen met een handicap.

Hoera, een meisje!
Ter gelegenheid van de geboorte van hun dochter Eva vroeg de familie Huisman uit Etten-Leur hun vrienden, familie en kennissen om in plaats van een kraamcadeau een donatie te doen aan NSGK. Dit leverde het mooie bedrag op van € 367,-.

Gouden Bruiloft
De heer en mevrouw Dopheide-Mosheuvel uit Breda vierden op 10 april jongstleden hun gouden bruiloft. In plaats van een cadeau vroegen ze hun gasten om een bijdrage voor NSGK. Zo vertelt mevrouw Dopheide: "We hebben zelf gezonde kinderen en kleinkinderen en zijn ons ervan bewust dat niet iedereen zo gezegend is als wij. Daarom wilden wij iets doen voor NSGK". De bruiloft leverde € 500,- op. Een heel mooi bedrag.

WK Poule voor het goede doel
Fanatiek voetbalsupporter de heer Rollenberg uit Geldrop organiseerde tijdens het WK Voetbal deze zomer een WK poule. Voor iedere inleg van € 5 ging € 1 naar NSGK. De uiteindelijke opbrengst was € 220.

In actie op het werk
Winkeleigenaresse Lydia Beeke uit Middelburg wilde graag iets doen voor een goed doel dat zich inzet voor kinderen en kwam zodoende bij NSGK terecht. Gedurende 2 maanden zette zij een collecte-bus van NSGK in haar winkel. Uiteindelijk wist zij hiermee € 250 op te halen.


Bijzondere verjaardagsinitiatieven
 

Mevrouw de Boer uit Baarn wilde eens geen cadeaus op haar verjaardag en besloot haar gasten een gift te vragen voor NSGK. Ter gelegenheid van haar 90ste verjaardag zette ze een collectebus op tafel. Dit leverde het mooie bedrag op van € 338,50.

De Heer Beelaerts van Blokland uit Doetinchem doneerde maarliefst € 3000,- aan NSGK ter gelegenheid van zijn 70 ste verjaardag. Naast deze gulle gift zet dhr. Beelaerts van Blokland zich dit jaar alweer voor het derde jaar in als organisator van de NSGK collecte in zijn regio.

Mevrouw Akkerman uit Beilen ontwierp voor haar 80ste verjaardag een doos voor giften aan NSGK. De reacties waren alom positief en uiteindelijk wist zij maarliefst € 450,- op te halen.

Mevrouw Hoffer uit Groningen doneerde n.a.v. haar 100ste verjaardag het prachtige bedrag van € 1000,- aan NSGK.
Bent u binnenkort ook jarig? Laat u inspireren door deze bijzondere initiatieven en vraag uw gasten om een gift voor NSGK.


Scholieren in actie


Basisschool De Poolster uit Berkel en Rodenrijs kwam het afgelopen schooljaar in actie voor gehandicapte kinderen. Jaarlijks schenkt de school een bedrag aan een goed doel, en in 2009 werd NSGK gekozen. De kinderen verzamelden geld door allerlei kleine karweitjes te verrichten. Dit leverde maarliefst 2.057,16 euro op.

In het kader van hun maatschappelijke stage gingen leerlingen van het speciaal onderwijs OPDC Saenstroom in Wormerveer onlangs, samen met leerlingen van ZMLK-school Dynamica in Zaandam, een dag met de collectebus op pad voor NSGK. Na de collecte hebben ze zelf het geld geteld en de administratieve afhandeling verzorgd. Met deze samenwerking hebben de leerlingen geleerd van elkaar en over elkaar, en samen bijna € 165 euro opgehaald voor kinderen met een handicap.


Wilt u met uw bedrijf in actie komen voor NSGK? Klik dan hier voor inspirerende voorbeelden.


Hartelijk dank
NSGK er is erg blij met alle giften en wil deze en alle andere giftgevers hartelijk bedanken voor hun bijdrage. Wilt u ook iets doen voor NSGK? Wij ondersteunen uw actie graag met promotiematerialen en aandacht op onze website. Voor informatie of actiematerialen kunt u ons bellen via (020) 679 12 00 of e-mailen naar info@nsgk.nl
naar boven

Visual


Volg ons op:
  • CBF
  • ANBI
  • Vrienden Loterij
Sitemap sluiten
-