Nieuwsbrief juni 2010

Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar, klik dan hier
NSGK Nieuwsbrief

nummer 2 juni 2010


    In deze nieuwsbrief van NSGK voor het gehandicapte kind leest u wat wij, mede dankzij uw steun, kunnen doen voor kinderen en jongeren met een handicap. De NSGK-nieuwsbrief verschijnt vier keer per jaar. Wilt u hem niet meer ontvangen, klik dan op 'afmelden'.
 
Doneer nu!  

   

Zinnenprikkelend Festival

Ter gelegenheid van haar 60-jarig bestaan organiseert NSGK op 11 september een bijzonder cultuur-festival genaamd ‘Festival 5D’. Bezoekers zullen op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord worden ondergedompeld in theater, muziek, culinair vermaak en nog veel meer. Naast reguliere artiesten zullen ook artiesten met een beperking optreden. Het festival is voor iedereen, jong en oud, met én zonder handicap en daarom volledig toegankelijk. Dus laat u cultureel verrassen en kom ook naar Festival 5D! Kaarten zijn verkrijgbaar via www.festival5D.nl. 
   

   

Campagne Samen Spelen

Klik hier met de rechtermuisknop om afbeeldingen te downloaden. Om uw privacy te beschermen, is het automatisch downloaden van deze afbeelding van internet verhinderd.

Veel speelplaatsen zijn niet toegankelijk voor kinderen met een handicap, terwijl buitenspelen juist voor hen zo belangrijk is; zo kunnen ze ontdekken wat ze ondanks hun beperking wél kunnen en ontmoeten ze vriendjes en vriendinnetjes. Samen met NUSO, de koepel voor speeltuinverenigingen, is NSGK een campagne gestart om speeltuinen in heel Nederland toegankelijk te krijgen. Lees meer.
   

   

Jubileumkoeriers op pad

Klik hier met de rechtermuisknop om afbeeldingen te downloaden. Om uw privacy te beschermen, is het automatisch downloaden van deze afbeelding van internet verhinderd.

Afgelopen zaterdag zette NSGK 60 mensen in het zonnetje vanwege hun bijzondere inzet voor kinderen en jongeren met een handicap. Zij werden verrast door jonge koeriers met een verstandelijke handicap, die het hele land doorreisden om hen op feestelijke wijze te bedanken. Dit gebeurde ter gelegenheid van het 60-jarig jubileum van NSGK voor het gehandicapte kind. Bekijk een filmfragment van jubileumkoerier Pien in actie.
   

   

Zeeuwse Lions in actie

Lions Club Tholen organiseerde dit jaar voor de achtste keer een haringparty. De haringparty is een van de evenementen die de Zeeuwse club jaarlijks organiseert om goede doelen te ondersteunen. Dit jaar kwam de opbrengst van het feest ten goede aan NSGK. De haringparty leverde het mooie bedrag op van 4000 euro. Dankzij een samenwerkingsovereenkomst tussen NSGK en SIN, het platform Serviceclubs in Nederland, werd het bedrag verdubbeld tot  8000 euro. Lees meer.
 

   

   

NSGK praat met...Karin

Klik hier met de rechtermuisknop om afbeeldingen te downloaden. Om uw privacy te beschermen, is het automatisch downloaden van deze afbeelding van internet verhinderd.Foto 100ste startbijdrage

Karin Zegwaard (28) is sinds kort werkzaam als junior projectadviseur bij NSGK. Karin is zwaar slechthorend. Haar gehoorverlies is progressief, en het is waarschijnlijk dat ze ooit helemaal doof zal zijn. NSGK sprak met haar over haar nieuwe baan en hoe ze daarin omgaat met haar beperking. Lees het interview met Karin.

   

 
 
 

NSGK
Van Miereveldstraat 9
1071 DW Amsterdam
Tel. 020-6791200
Fax 020-6731006

 
E-mail info@nsgk.nl
Girorekening 552000
Bankrekening 33.44.33.444
KvK Amsterdam S 41199157

 
Afmelden voor de NSGK Nieuwsbrief  
 

 

naar boven

Visual


Volg ons op:
  • CBF
  • ANBI
  • Vrienden Loterij
Sitemap sluiten
-