Nieuwsbrief maart 2012

Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar, klik dan hier
NSGK Nieuwsbrief

  nummer 10 
maart 2012


    In deze nieuwsbrief van NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind) leest u wat wij, mede dankzij uw steun, kunnen doen voor kinderen en jongeren met een handicap. De NSGK-nieuwsbrief verschijnt zes keer per jaar. Wilt u hem niet meer ontvangen, klik dan op 'afmelden'.
 
Doneer nu!  

   

Downistie op DVD

 Klik hier met de rechtermuisknop om afbeeldingen te downloaden. Om uw privacy te beschermen, is het automatisch downloaden van deze afbeelding van internet verhinderd.
Liefde, bedrog, zwangerschap en ziekte – zelden leverde een programma zoveel discussie op als Downistie. De soap bereikte meer dan een miljoen kijkers. Downistie werd gemaakt met steun van NSGK. Dat de serie zoveel discussie losmaakte, juichen we alleen maar toe. Hoe ver gaat de acceptatie van mensen met een handicap in onze samenleving? Als het aan NSGK ligt, zijn we over dat onderwerp nog lang niet uitgepraat. Daarom is besloten Downistie op dvd uit te brengen. Lees meer.
   

   

Weer 2 toegankelijke speeltuinen

Klik hier met de rechtermuisknop om afbeeldingen te downloaden. Om uw privacy te beschermen, is het automatisch downloaden van deze afbeelding van internet verhinderd.

In 2010 is NSGK van start gegaan met het 3-jarige project Samen Spelen. Het doel? Speeltuinen in heel Nederland toegankelijk krijgen voor kinderen met een handicap. Deze maand kwam NSGK weer een stapje dichterbij haar einddoel. Speeltuin Elckerlyck uit Oss en Speeltuin de Speelkraam uit Purmerend ontvingen beiden een financiële bijdrage van NSGK om hun speeltuin toegankelijk te maken voor álle kinderen. Lees meer
 
   

   

Mijn zusje is 'gehendiekept'

“Mama waarom zit dat meisje in een rolstoel?” Dit is een vraag die je jonge kinderen vaak hoort stellen. Hoe leg je dit dan uit aan je kind? Marie-José Schelvis, zelf moeder van een dochter met een handicap, schreef daarom een prentenboek. Een deel van de opbrengst doneert zij aan NSGK. Op 10 maart werd het eerste exemplaar “Mijn zusje is gehendiekept” overhandigd aan Peter Faber. Lees meer
   

   

Even stemmen op NSGK!

NSGK maakt kans een Giant Inflatable te winnen t.w.v. 5000 euro. Daar hebben we alleen heel veel stemmen voor nodig! Zo gepiept, en belangrijk: u hoeft er geen gegevens achter te laten. Breng nu uw stem uit en zorg ervoor dat NSGK wint! Klik hier om te stemmen.

   

   

NSGK praat met...

Anniek Brummel (21) is geboren met het TAR syndroom. Hierdoor heeft ze verkorte armen en is ze klein van stuk. Doodnormale dingen kunnen voor haar knap lastig zijn. Sinds kort werkt Anniek als stagiair bij NSGK. Wat vind ze van haar stageplek en hoe belangrijk is deze voor haar? Lees het interview met Anniek.

 

   

 
 
 

NSGK
Van Miereveldstraat 9
1071 DW Amsterdam
Tel. 020-6791200
Fax 020-6731006

 
E-mail info@nsgk.nl
Girorekening 552000
Bankrekening 33.44.33.444
KvK Amsterdam S 41199157

 
Afmelden voor de NSGK Nieuwsbrief  
 

 

naar boven

Visual


Volg ons op:
  • CBF
  • ANBI
  • Vrienden Loterij
Sitemap sluiten
-