Pers

De perspagina van NSGK is bedoeld voor journalisten. U vindt hier de laatste persberichten en publicaties over NSGK. Voor overige persvragen en informatie kunt u contact opnemen met Mariël Verburg, mverburg@nsgk.nl, tel. 020-6791200 (buiten kantooruren: 06-19384343).


 • Speeltuin Reijeroord in Rotterdam ook toegankelijk voor kinderen met een handicap

  07-05-2014

  De NSGK Speeltuinbende onthult op zaterdag 10 mei om 13.30 uur in speeltuin Reijeroord in Rotterdam het bordje ‘Hier kunnen wij GOED samen spelen’. Het geeft aan dat in deze speeltuin kinderen met en zonder handicap optimaal samen kunnen spelen. Daarmee is Reijeroord de derde speelplek in de provincie Zuid-Holland waar het bordje van de NSGK Speeltuinbende staat. Lees meer

 • Nieuwe productlijn SAM maakt speeltuinen toegankelijker

  19-09-2013

  Veel speeltuinen in Nederland zijn niet toegankelijk voor kinderen met een handicap. Speeltoestellenleverancier KOMPAN komt nu met een nieuwe productlijn, genaamd SAM. SAM is een uniek concept waarmee speeltuinverenigingen op eenvoudige en betaalbare wijze hun speeltuin bespeelbaar kunnen maken voor kinderen met een handicap. SAM is een initiatief van NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind) en ontwikkelt in samenwerking met ontwerpstudio Panton.
  Lees meer

 • NSGK helpt gehandicapte jongeren vriendschappen sluiten

  14-03-2013

  Jongeren met autisme zijn vaak eenzaam. Om hen te helpen vriendschappen te sluiten, start NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind) het project ‘Focus op vriendschap’. Samen met scholen uit het speciaal onderwijs gaat NSGK bekijken hoe het probleem het beste kan worden aangepakt. Bijvoorbeeld met behulp van dialooggesprekken waarin jongeren met autisme bewust worden van het belang en plezier van sociale relaties en hun eigen rol daarin. NSGK wil het project later uitbreiden naar jongeren met andere handicaps. Lees meer

 • Recordopbrengst collecte voor gehandicapte kind

  25-01-2013

  Collectanten van NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind) hebben zichzelf opnieuw overtroffen: zij zamelden 773.000 euro in, ruim 10 procent meer dan het jaar ervoor. Dat blijkt nu de laatste bussen zijn geteld. Bijna 10.000 vrijwilligers gingen in november 2012 langs de deuren om geld in te zamelen voor kinderen met een handicap. In het 11-jarig bestaan van de NSGK-collecte is de opbrengst nog elk jaar gegroeid.
  Lees meer

naar boven

Visual


Volg ons op:
 • CBF
 • ANBI
 • Vrienden Loterij
Sitemap sluiten
-