Pers

De perspagina van NSGK is bedoeld voor journalisten. U vindt hier de laatste persberichten en publicaties over NSGK. Voor overige persvragen en informatie kunt u contact opnemen met Mariël Verburg, mverburg@nsgk.nl, tel. 020-6791200 (buiten kantooruren: 06-19384343).


 • Nieuwe productlijn SAM maakt speeltuinen toegankelijker

  19-09-2013

  Veel speeltuinen in Nederland zijn niet toegankelijk voor kinderen met een handicap. Speeltoestellenleverancier KOMPAN komt nu met een nieuwe productlijn, genaamd SAM. SAM is een uniek concept waarmee speeltuinverenigingen op eenvoudige en betaalbare wijze hun speeltuin bespeelbaar kunnen maken voor kinderen met een handicap. SAM is een initiatief van NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind) en ontwikkelt in samenwerking met ontwerpstudio Panton.
  Lees meer

 • NSGK helpt gehandicapte jongeren vriendschappen sluiten

  14-03-2013

  Jongeren met autisme zijn vaak eenzaam. Om hen te helpen vriendschappen te sluiten, start NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind) het project ‘Focus op vriendschap’. Samen met scholen uit het speciaal onderwijs gaat NSGK bekijken hoe het probleem het beste kan worden aangepakt. Bijvoorbeeld met behulp van dialooggesprekken waarin jongeren met autisme bewust worden van het belang en plezier van sociale relaties en hun eigen rol daarin. NSGK wil het project later uitbreiden naar jongeren met andere handicaps. Lees meer

 • Recordopbrengst collecte voor gehandicapte kind

  25-01-2013

  Collectanten van NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind) hebben zichzelf opnieuw overtroffen: zij zamelden 773.000 euro in, ruim 10 procent meer dan het jaar ervoor. Dat blijkt nu de laatste bussen zijn geteld. Bijna 10.000 vrijwilligers gingen in november 2012 langs de deuren om geld in te zamelen voor kinderen met een handicap. In het 11-jarig bestaan van de NSGK-collecte is de opbrengst nog elk jaar gegroeid.
  Lees meer

 • Pilot: kinderen met en zonder handicap samen naar school

  07-01-2013

  Vanaf 8 januari 2013 gaan kinderen met en zonder handicap in Roosendaal samen naar school. Dit is een proefproject van NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind) in samenwerking met basisschool de Kroevendonk en Mytylschool Roosendaal. Het gaat voorlopig om twee schoolklassen die het hele jaar één middag per week samen les krijgen, een unicum in Nederland. Lees meer

naar boven

Visual


Volg ons op:
 • CBF
 • ANBI
 • Vrienden Loterij
Sitemap sluiten
-