Menu overslaan
Nilla
De zesjarige Nilla is gehandicapt. Naast ernstige lichamelijke problemen is ze ook autistisch. Voor Nilla is zoiets simpels als naar buiten gaan helemaal niet simpel. En contact maken met andere kinderen is een nog grotere uitdaging. Een enorm eenzaam bestaan!


Veel kinderen zoals Nilla groeien op in eenzaamheid. Want waar maak je vriendjes, als je niet naar school kan of mag? Als de kans op ontwikkeling je wordt ontnomen en de bank je grootste vriend is? Dat moet anders! En dat kan ook anders, want dankzij het project Samen naar School gaat Nilla nu naar een speciale klas op een reguliere basisschool.

Samen naar School doorbreekt eenzaamheid

Hier krijgt zij zorg en onderwijs op maat en vindt Nilla aansluiting bij leeftijdsgenootjes. Door Samen naar School gaat Nilla met sprongen vooruit. Ze kan inmiddels praten en blijkt dol op dansen en zingen. Op het schoolplein speelt ze met kinderen zonder handicap, aan wie Nilla zich enorm optrekt. Ook thuis is het veranderd. Nilla speelt met haar twee broertjes en kan zelfs weer mee op pad. Voor de meeste kinderen misschien kleine vanzelfsprekende dingen, voor Nilla grote stappen.

 

Jij maakt dit mogelijk

Er zijn inmiddels 35 Samen naar School klassen waar in totaal 210 kinderen met een handicap zitten. Dit is al een stap in de richting. Maar veel kinderen kunnen niet terecht op de reguliere basisschool in de buurt. Maar liefst meer dan 10.000 kinderen met een handicap gaan nooit naar school. Terwijl ze dit juist zo graag zouden willen. Zij zitten eenzaam thuis. De hele dag. Zonder vriendjes.

Het Samen naar School project is niet mogelijk zonder jouw steun. Jij kunt de eenzaamheid van kinderen zoals Nilla doorbreken.

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij