Menu overslaan

Wie worden onze nieuwe kinderambassadeurs?

Marie Claire, Julian, Robin en Merijn waren ruim een jaar lang kinderambassadeur voor het Gehandicapte Kind, maar nu gaan ze het stokje overdragen.

Wie worden de nieuwe kinderambassadeurs? Dat weten we na de finale. De acht kandidaten zijn inmiddels bekend: Hüseyin, Jennate, Pauline, Hessel, Leona, Joël, Naoufel en Angelina. We kwamen bij hen thuis om ze het goede nieuws te vertellen:

De kandidaten stellen zich voor

Maak kennis met onze acht kanjers:

Pauline
Naoufel
Leona
Joël
Angelina
Hessel
Jennate
Hüseyin

Wat willen ze bereiken als kinderambassadeur?

Hüseyin
Pauline
Joël
Leona
Naoufel
Angelina
Hessel
Jennate

Hoe gaat het verder?

De acht kandidaten maken zich klaar voor de finale, die door corona is uitgesteld tot 14 november. Onder begeleiding van een coach breiden zij een CAPtalk voor: een korte presentatie op het podium, waarin ze vertellen over zichzelf, waar ze door hun handicap tegenaan lopen, en wat ze als kinderambassadeur willen bereiken. 

De winnaars van die finale worden kinderambassadeur voor het Gehandicapte Kind. Ze ontvangen daarna nog een aantal trainingen waarin ze nog meer oefenen met zichzelf presenteren en hun verhaal vertellen. Zodat ze goed voorbereid kunnen beginnen aan hun nieuwe taak!

Bekijk hier de finale van 2018. 

Finale CAPtalks 2018

Wat doet een kinderambassadeur?

De Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind komt op voor kinderen met een handicap. Want vaak kunnen zij niet meedoen met andere kinderen, bijvoorbeeld omdat de speeltuin niet toegankelijk is, omdat ze niet bij de gewone school terecht kunnen, of omdat de sportvereniging geen geschikte sport voor hen heeft. Het is belangrijk dat dat verandert. En wie kan dat beter vertellen dan kinderen met een handicap zelf? Dat is de taak van de kinderambassadeurs.

Wat betekent dat precies? De kinderambassadeurs voor het Gehandicapte Kind werken mee aan fotoshoots en filmpjes, ze vertelen hun verhaal aan journalisten, spreken met politici en je spelen een rol bij belangrijke acties en evenementen. Kortom: ze gaan een spannend, leerzaam en vooral heel leuk jaar tegemoet!

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij