Menu overslaan
Kinderambassadeurs Marie Claire, Julian, Robin en Merijn, met ambassadeur Douwe Bob

Word jij onze kinderambassadeur?

Marie Claire (11), Julian (12), Robin (10) en Merijn (14) waren ruim een jaar lang kinderambassadeur voor het Gehandicapte Kind, maar nu gaan ze het stokje overdragen.

Ben jij 8 tot 14 jaar, heb je een handicap, en wil jij opkomen voor de belangen van kinderen met een handicap in Nederland? Dan ben jij misschien wel onze nieuwe kinderambassadeur. Vul hieronder je gegevens in (samen met je ouders), dan nemen we contact met je op. Aanmelden kan tot 27 oktober.

 

Meld je hier aan

Hoe gaat het verder?

Als er veel aanmeldingen zijn, maken we eerst kennis via telefoon, Skype of Facetime. Daarna maken we een eerste selectie van de deelnemers.

Als je doorgaat, kom je zaterdag 9 november naar de selectiedag in Amsterdam. Daar praten we met jou over wie je bent en waarom je graag kinderambassadeur wilt worden. Ook spreken we met je ouders over het kinderambassadeurschap en wat dat betekent voor hen.

Na de selectiedag blijven acht kandidaten over. Ben je één van die acht, dan ga je je voorbereiden op de finale, die zaterdag 28 maart plaatsvindt. Onder begeleiding van een coach ga jij je CAPtalk voorbereiden: een korte presentatie op het podium, waarin je vertelt over jezelf, waar jij door je handicap tegenaan loopt, en wat jij als kinderambassadeur wilt bereiken. 

De winnaars van die finale worden kinderambassadeur voor het Gehandicapte Kind. Je ontvangt daarna nog een paar trainingen waarin je nog meer oefent met jezelf presenteren en je verhaal vertellen. Zodat je goed voorbereid kunt beginnen aan je nieuwe taak!

Bekijk hier de finale van 2018. 

Finale CAPtalks 2018

Wat doet een kinderambassadeur?

De Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind komt op voor kinderen met een handicap. Want vaak kunnen zij niet meedoen met andere kinderen, bijvoorbeeld omdat de speeltuin niet toegankelijk is, omdat ze niet bij de gewone school terecht kunnen, of omdat de sportvereniging geen geschikte sport voor hen heeft. Het is belangrijk dat dat verandert. En wie kan dat beter vertellen dan kinderen met een handicap zelf? Dat is jouw taak als kinderambassadeur.

Wat betekent dat precies? Als kinderambassadeur voor het Gehandicapte Kind werk je mee aan fotoshoots en filmpjes, je vertelt je verhaal aan journalisten, je praat met politici en je speelt een rol bij belangrijke acties en evenementen. Kortom: je gaat een spannend, leerzaam en vooral heel leuk jaar tegemoet!

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij