Menu overslaan
10 juni 2016

'Onze' app GoOV verovert België

Dankzij 'onze' app GoOV kunnen ook in België binnenkort mensen met een verstandelijke handicap zelfstandig reizen in het openbaar vervoer. GoOV bundelt zijn krachten met het Belgische We Connect Data. Hun plan om de GoOV-app in België te introduceren won de Open Data Wedstrijd 2016 van de Vlaamse overheid. GoOV werd ontwikkeld met steun van NSGK.

GoOV is een app voor de smartphone. Hij begeleidt de reiziger van deur tot deur met looproutes, actuele OV-informatie en een hulplijn. Duizenden mensen die nu gebruik maken van collectief vervoer zoals taxibusjes, kunnen in de toekomst zelf reizen met bus, tram en trein; een geweldige vooruitgang in zelfstandigheid en eigen regie. De app viel dan ook al vaker in de prijzen, eerder won hij de Vodafone Mobiles for Good Challenge en de Jan van der Kruis Innovatieprijs.

De ontwikkeling van GoOV werd mede mogelijk gemaakt door het Technologiefonds, waarin NSGK, Siza, Groot Klimmendaal en Pameijer samenwerken aan technologische innovaties voor mensen met een handicap

Voor meer informatie kun je kijken op www.go-ov.nl

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij