Menu overslaan
2 mei 2015 boek moederdag

'Speciale mama's': Inspirerend moederdaggeschenk

Zondag 10 mei is het Moederdag; voor journaliste Stephanie Kaars een reden om moeders van kinderen met beperkingen in het zonnetje te zetten met haar nieuwe boek ‘Speciale mama’s’. Tot moederdag doneert ze voor elk verkocht exemplaar een euro aan NSGK.

Als je moeder wordt, hoop je op een gezonde baby. Maar wat als het anders loopt? Wat als je kind lichamelijk, verstandelijk of meervoudig beperkt ter wereld komt? Of als het een syndroom heeft of later blind, doof of autistisch blijkt te zijn? Of als je kind kanker of een andere ernstige ziekte krijgt? Journaliste Stephanie Kaars is zelf moeder van de prachtige Sterre (2008), die door een hersenbeschadiging nog niet goed kan lopen en praten. Tegen veler verwachting in brengt Sterre haar heel veel: zij verduidelijkte haar levensdoel en is haar grootste inspiratiebron. Stephanie vroeg zich af wat de handicap of ziekte van hun kind andere moeders brengt.

‘Speciale mama’s’ is het resultaat van 25 interviews met lotgenoten. Een inspiratiebron voor álle moeders, met of zonder kind met beperkingen.

Speciale mama’s (ISBN: 9789402130294) wordt uitgegeven via Brave New Books. Het boek is te koop via www.stephaniekaars.nl. Prijs: € 14,95, waarvan de auteur - tot moederdag - een euro doneert aan NSGK.

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij