Menu overslaan

16-21 november: Collecteweek!

Van 16 tot en met 21 november gaan weer duizenden vrijwilligers op pad om geld in te zamelen voor kinderen en jongeren met een handicap, tijdens onze landelijke collecteweek. Nieuw dit jaar is dat bij sommige collectanten ook gepind kan worden. 

Gewoon kind zijn

In onze samenleving zijn veel drempels waardoor  kinderen en jongeren met een handicap niet gewoon kunnen meedoen. Veel kinderen met een handicap gaan bijvoorbeeld naar aparte scholen. Of ze gaan helemaal niet naar school. De speeltuin in de buurt is voor hen vaak niet toegankelijk, evenmin als de sportclub, de theatercursus of de arbeidsmarkt. Daardoor staan zij vaak aan de zijlijn. NSGK helpt om deze drempels uit de weg te ruimen. Zodat zij gewoon kunnen spelen, leren, wonen en werken, sámen met niet-gehandicapte leeftijdgenoten.

Vrijwilligers

We kunnen dit werk doen dankzij de hulp van vele donateurs en vrijwilligers, die zich daarvoor belangeloos inzetten. Zoals vrijwilliger Louis van Veen zegt: ‘Het idee dat ik gehandicapte kinderen kan helpen aan een beetje extra geluk in een toch vaak lastig leven geeft me veel voldoening.’

Ook in uw regio

Met de opbrengst van de collecte steunt NSGK projecten voor kinderen en jongeren met een handicap in heel Nederland. Wilt u weten wat NSGK in uw regio doet? Op onze landkaart ziet u  recent ondersteunde projecten. Wanneer u inzoomt op uw woonplaats, ziet u welke NSGK-projecten daar mede mogelijk worden gemaakt dankzij uw steun.

Pinnen

Enkele collectanten zullen naast de bekende collectebus ook een mobiel pinapparaat bij zich hebben. Deze collectanten zijn te herkennen aan de sticker 'pinnen ja graag' op de collectebus en een button op de kleding.  Door pinnen aan de deur mogelijk te maken bieden we mensen een extra mogelijkheid om te doneren als ze geen kleingeld in huis hebben. Als het pinnen goed bevalt, zullen in de toekomst mogelijk meer collectanten op pad gaan met een collectebus én pinapparaat.

Collectant gemist?

Heeft u geen collectant aan de deur gehad maar wilt u toch een bijdrage overmaken? Dat kan door de letters NSGK te sms-en naar nummer 4333 (eenmalige gift van 2,50 euro), of met een online donatie via deze website.

 

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij