Menu overslaan
26 november 2019

5 dingen die je kunt doen op Giving Tuesday

Black Friday en Cyber Monday – de grote koopjesdagen komen er weer aan. Wil je niet alleen consumeren maar ook iets goeds doen? Dan wordt Giving Tuesday jouw dag!

GivingTuesday is uitgegroeid tot een wereldwijde dag van goed doen, vrijgevigheid en solidariteit. Dit jaar valt het op 3 december, toevallig ook nog eens Wereld Gehandicaptendag. Wil jij voor Giving Tuesday iets goeds doen voor kinderen met een handicap? Dan geven we je graag wat inspiratie. Vijf dingen die jij kunt doen op Giving Tuesday:

1.       Doe iets wat je leuk vindt

Het klinkt simpel en dat is het ook. Hou je van muffins bakken? Maak dan je mooiste muffins en verkoop ze voor het Gehandicapte Kind. Tuinier je graag? Bied voor één dag je diensten als tuinier aan voor de hoogste bieder. Informeer de lokale krant, deel je actie op social media en niet te vergeten: geef ons een seintje, dan delen wij hem ook.

2.       Lever je flessen in – en die van je buren

Wie struikelt er niet over in de trapkast of de schuur: statiegeldflessen die staan te wachten tot ze eindelijk worden ingeleverd. Al die dubbeltjes maken samen een mooi bedrag. Help je buren, vrienden, klasgenoten en familieleden van hun oude flessen af en doneer de opbrengst aan het Gehandicapte Kind.

3.       Geef je netwerk

Wist je dat veel kinderen met een handicap hun eenzaamheid erger vinden dan hun beperking? Jij kunt ons helpen om de aandacht te vestigen op dit probleem, eenvoudig door onze spot hierover te delen via social media. Met een paar muisklikken heb jij op Giving Tuesday een mooie bijdrage geleverd. [Filmpje Robin erbij, met mogelijkheid om meteen te delen?]

4.       Geld ophalen via Instagram

Ook via Instagram kun je geld inzamelen voor het Gehandicapte Kind. Hoe? Heel simpel! Als je een story aan het maken bent, druk je bovenaan op het stickericoontje (het lachende gezichtje met een gebogen hoekje). Typ dan in de zoekbalk ‘don’ en selecteer de donatiesticker. Zoek in de lijst met goede doelen naar ‘het Gehandicapte Kind’. Je kunt nu nog de tekst en kleur veranderen die jij het beste vind passen bij jouw story. Vergeet niet ons te taggen met @gehandicaptkind !

5.       Doe een donatie

Wil je niet iets doen maar wel iets geven? Dat kan eenvoudig online, met een klik op de knop. Met jouw donatie zorgen we ervoor dat kinderen met en zonder handicap samen kunnen spelen, leren, sporten. Zodat ze vriendjes kunnen maken en samen kunnen opgroeien. Geen kind zonder vriendjes – iets mooiers kunt je toch niet geven?

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij