Menu overslaan
3 mei 2016

Bijdrage voor bijzonder kunstproject van De Witte Olifant

Stichting de Witte Olifant in Almere Haven is een opleiding voor beeldend kunstenaars met een verstandelijke beperking. Binnenkort starten zij een bijzonder kunstproject. Daarvoor kregen zij een bijdrage van €3.637 van NSGK en Stichting Boschuysen. Die werd symbolisch overhandigd met een cheque.

Voor de eerste keer in Nederland krijgen kunstenaars met een beperking de kans deel te nemen aan een zogenaamde ‘Artist in Residence’. Het gastatelier waar zij zullen verblijven, is gevestigd in het Amsterdamse Bos. Onder begeleiding van professionele kunstenaars maken zij een landmark, werken samen met vrijwilligers, geven workshops en worden betrokken bij de communicatie.

De kunst wordt gemaakt onder de noemer ‘Herbewerkt’ en belicht twee verhalen: die van het materiaal én de belevingswereld van mensen met een beperking. Het kunstwerk zal gedurende drie maanden (juli, augustus, september 2016) aan een drukbezochte looproute in het Amsterdamse Bos worden gepresenteerd. Op laagdrempelige wijze maken bezoekers kennis met de vaardigheden en de ervaringswijze van deze jonge kunstenaars (20 t/m 30 jaar). Het maken en beleven van kunst wordt ingezet om mensen met en zonder beperking te verbinden.

Verschillende organisaties dragen bij aan Herbewerkt: Het Amsterdamse Bos, Special Arts, Philadelphia en het bedrijf GlaxoSmithKline. Het project wordt geïnitieerd door Stichting De Witte Olifant. Herbewerkt is afhankelijk van sponsoring, crowdfunding en de bijdrage van fondsen zoals NSGK en Stichting Boschuysen. 

Tijdpad Herbewerkt:

  • 3 mei blog online;
  • 16 t/m 27 mei Artist in Residence;
  • juni afwerking beeld in atelier in Almere;
  • 4 t/m7 juli plaatsing kunstwerk;
  • 8 juli opening;
  • 10 juli Wolworkshop bezoekers Amsterdamse Bos;
  • september montage video;
  • 9 oktober afbreken; evaluatie.

www.dewitteolifant.nl

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij