Menu overslaan
15 juni 2016

Bijdrage voor Lotje&co: voor gezinnen met een zorgintensief kind

Dé stichting voor gezinnen met een zorgintensief kind, Lotje&co, kreeg 13 juni feestelijk bezoek. Directeur Cosmas Blaauw kreeg een cheque overhandigd ter waarde van 48.000 euro van NSGK. Matty Beens en Silvia Muije van NSGK mochten dit mooie bedrag symbolisch overhandigen. Met dit bedrag kan Lotje&co dingen mogelijk maken die vaak onmogelijk lijken voor gezinnen met een zorgintensief kind.

De gift is bestemd voor het tijdschrift en de online activiteiten voor gezinnen met een zorgintensief kind. Lotje&co begon als tijdschrift maar is inmiddels veel meer geworden. Dankzij de bijdrage van NSGK wordt deze week de geheel vernieuwde website lotjeenco.nl actief. Een cross-mediale community: een ontmoetingsplaats waar (groot)ouders, zussen en broers van zorgintensieve kinderen erkenning en informatie vinden en herkenbare ervaringen uitwisselen. Lotje&co biedt online en met het tijdschrift een platform vol inspirerende reportages, filmpjes, interviews en nieuws – altijd gerelateerd aan ‘leven met een zorgintensief kind‘. Daarmee voorziet Lotje&co duidelijk in een behoefte. Er is inmiddels een grote (groeiende) community actief op de social media en website van Lotje&co.

Lotje&co laat zien dat ze bestaansrecht heeft in een belangrijke en niet eerder bediende niche: gezinnen met een zorgintensief kind. Het is nog altijd de enige organisatie die van en voor al deze gezinnen is en zich niet beperkt tot een bepaalde handicap of ziekte van het kind. NSGK steunt hen van harte.

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij