Menu overslaan
21 april 2016

Bijzonder lunchcafé krijgt steun van Triodos NSGK Borgstellingsfonds

Binnenkort is Alkmaar een bijzonder lunchcafé rijker. De stad krijgt een eigen vestiging van Brownies&downieS. Deze wordt mede mogelijk gemaakt door het Triodos NSGK Borgstellingsfonds, een samenwerking tussen Triodos Bank en NSGK. De samenwerking werd bezegeld met de overhandiging van een bordje door NSGK-regiocoördinator Leonie Weering.

Brownies&downieS is een lunchcafé waar goede gerechten worden geserveerd door medewerkers met een verstandelijke beperking of afstand tot de arbeidsmarkt. In de vestiging in Alkmaar komen ongeveer tien mensen met een beperking te werken in de bediening en de keuken. Projecten zoals deze sluiten goed aan bij het doel van NSGK om kinderen en jongeren met en handicap te helpen om gewoon te kunnen leren en werken. Het sluit bovendien goed aan bij de missie van Triodos Bank,  een duurzame bank die investeert in maatschappelijke en culturele organisaties.

Voor maatschappelijke initiatieven is het vaak moeilijk om een banklening te krijgen waarmee ze hun ambities waar kunnen maken. Daarom hebben NSGK en Triodos Bank in 2011 samen het Triodos NSGK Borgstellingsfonds opgericht. Maatschappelijke ondernemingen die zich inzetten voor kinderen en jongeren met een handicap, kunnen hier een lening aanvragen. Triodos Bank verstrekt de lening en NSGK stelt zich daarvoor garant  - mits het past binnen de doelstelling van NSGK én de criteria van Triodos Bank. En dat is bij Brownies&downieS het geval.

De nieuwe lunchroom aan de Kanaalkade 17 in Alkmaar wordt nu nog verbouwd, maar in mei verwacht Brownies&downieS haar deur te kunnen openen. Met naast de deur een mooie plaats voor het bordje van het Triodos NSGK Borgstellingsfonds.

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij