Menu overslaan
16 januari 2020 BE

Bijzondere Eredivisie op wedstrijdshirt FC Emmen

FC Emmen draagt de Bijzondere Eredivisie een warm hart toe en zet daarom nu ook het eerste elftal in om aandacht te vragen voor dit mooie initiatief. Tijdens de tweede helft van het seizoen speelt FC Emmen de thuiswedstrijden met een shirt waarop het logo van de Bijzondere Eredivisie prijkt. Aan Ruben Hartong, Bijzondere Eredivisie-held bij FC Emmen, de eer om het nieuw shirt te overhandigen aan basisspeler Sergio Peña. Dat was volgens Ruben “heel gaaf en helemaal niet spannend om te doen!”.

Het feestelijke moment vond plaats onder toeziend oog van FC Emmen-directeur Ben Haverkort. “Als enige Drentse eredivisieclub lopen wij niet weg voor onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.” Sterker nog, we zijn er trots op dat we een maatschappelijke functie hebben. Niets is mooier voor een voetbalclub dan extra aandacht te kunnen schenken aan jonge voetballers voor wie iets als voetballen niet vanzelfsprekend is.”

De plek op het thuisshirt dankt de Bijzondere Eredivisie aan hoofdsponsor van FC Emmen Hitachi Capital Mobility. Gert Veenstra, algemeen directeur van Hitachi Capital Mobility, geniet van de positieve aandacht die goede doelen op deze manier krijgen: “Hitachi Capital Mobility is blij met de nieuwe partner op het shirt van FC Emmen. De Bijzondere Eredivisie is een fantastisch initiatief en wij willen dit dan ook graag ondersteunen.”

Dorine Manson, Managing Director VriendenLoterij: “Wat een mooi gebaar van FC Emmen om het logo van de Bijzondere Eredivisie op het thuisshirt te zetten. Hiermee wordt de nationale competitie voor G-voetballers extra onder de aandacht gebracht. De Bijzondere Eredivisie is wat ons betreft een prachtig voorbeeld van hoe we mensen die dat goed kunnen gebruiken, een steuntje in de rug geven zodat ze kunnen meedoen. En dat is wat we met de VriendenLoterij nastreven.”

Ook directeur Henk-Willem Laan van het Gehandicapte Kind is enthousiast over het nieuwe shirt van FC Emmen: “De Bijzondere Eredivisie gaat over trots en verbondenheid: de verbondenheid tussen sporters met en zonder handicap en de trots van de gehandicapte kinderen die op het veld mogen schitteren. Door het logo van de Bijzondere Eredivisie op de thuisshirts te plaatsen, laat FC Emmen zien hoezeer de club deze gedachte omarmt.”

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij