Menu overslaan

Broers Rowen en Tijmen gaan 'Rennen voor Twee'.

Tijmen Hurkmans (14) heeft een energiestofwisselingsziekte, waardoor hij lichamelijk en verstandelijk gehandicapt is. Door extreme vermoeidheid is iedere lichamelijke inspanning hem te veel. Toch werkt Tijmen zich al weken keihard in het zweet om aankomende zomer het onmogelijke mogelijk te maken....meedoen aan de Olympische Triatlon. Een loodzwaar avontuur dat hij niet alleen aangaat. Nee, het is zijn oudere broer Rowen (18) die iedere gezwommen, gefietste en gelopen meter aan zijn zijde zal zijn. Want in deze uitdaging is het 'Rennen voor Twee'. 

Rennen voor Twee is een nieuw TV-programma van de EO i.s.m. met NSGK, waarin 4 koppels worden gevolgd met één en dezelfde uitdaging: De Olympische Triatlon volbrengen samen met hun gehandicapte kind- of broer. Niet alleen zal Rowen 1,5 km moeten zwemmen, 40 km moeten fietsen en 10 moeten hardlopen, hij zal Tijmen bij ieder onderdeel op sleeptouw nemen. Door hem te trekken in een bootje of hem te duwen in een rolstoel(fiets). Hoe dan ook zal hij alles op alles zetten om samen met zijn broertje de eindstreep te halen. "Ik ben al zo vaak bejubeld als ik over de finish kom, maar dit gun ik mijn broertje ook, omdat ik weet dat hij daar zo van zal genieten", aldus Rowen.

Het komende half jaar zullen de twee broers gevolgd worden door de camera, terwijl ze zich klaarstomen voor de triatlon. Ze worden daarbij gecoacht door BN'ers Maarten van der Weijden voor het zwemmen, Leontien van Moorsel voor het fietsen en Erben Wennemars voor het hardlopen. De eerste clinics zitten er inmiddels al op. Op de vraag of het de broers zal lukken om de triatlon te volbrengen zullen we nog even moeten wachten, want de ontknoping volgt pas van de zomer.  

Tot die tijd zullen ze zeker niet uit het zicht verdwijnen, want NSGK zal de broers de komende maanden van zeer dichtbij volgen. Tijmen en Rowen hebben namelijk nog een ander belangrijk doel: met hun sportprestatie zoveel mogelijk geld ophalen voor het werk van NSGK. Omdat zij als geen ander weten hoeveel steun en inzet er nodig is om kinderen en jongeren met een handicap volwaardig mee te laten doen in onze samenleving.

Volgen dus! Samen met ons. Deze twee bijzondere broers in hun race naar de finish. Volgen kan ook op Twitter: @hurk2015

Met hun persoonlijke actiepagina zullen Tijmen en Rowen de komende weken proberen zoveel mogelijk aandacht te vragen voor hun actie en het werk van NSGK. WIlt u Team Hurkmans steunen met een donatie? Klik dan door naar www.nsgk.nl/teamhurkmans.  

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij