Menu overslaan
24 september 2015 samennaarschool

Burgemeester Heerhugowaard opent 5e NSGK-Samen naar Schoolklas

Het is een drukke bedoening vandaag op het schoolplein van Montessorischool Heerhugowaard, waar zojuist de 5e NSGK-Samen naar Schoolklas van Nederland werd geopend. In deze klas krijgen kinderen met een ernstig meervoudige beperking onderwijs en zorg op maat binnen de muren van een reguliere basisschool. "Wij willen graag dat kinderen samen spelen en samen leren. Nou dat is hier gelukt!" aldus een trotse burgemeester van Heerhugowaard.

De NSGK-Samen naar Schoolklas is een initiatief van Stichting KanZ in samenwerking met NSGK. KanZ biedt kinderen met een ernstig meervoudige beperking onderwijs en zorg op maat in een eigen klas op een reguliere basisschool. Alle voordelen van onderwijs en dagbesteding gecombineerd in een inclusieve setting. Bij KanZ werken goede opgeleide mensen met jarenlange ervaring in het onderwijs of de zorg.

Initiatiefnemers Marieke en Christiaan Kwint geloven er heilig in dat kinderen zich het beste ontwikkelen in een rijke en uitdagende omgeving. Als tegen het einde van het vorig schooljaar onzeker wordt of hun zoon Kamil op de mytylschool kan blijven, besluiten zij zelf het heft in handen te nemen. Een locatie is snel gevonden bij de Montessori basisschool, de school waar Marieke zelf jarenlang heeft lesgegeven en waar de zus en broer van Kamil ook naar school gaan. Ook de gemeente is enthousiast. De mogelijkheid tot financiële steun van NSKG geeft het laatste zetje. In de zomer wordt geverfd en verbouwd. Met ingang van het nieuwe schooljaar opent KanZ de deuren. 

Eerder dit jaar gingen al Samen naar School klassen van start in Enkhuizen, Roosendaal en Uithuizen. Tegelijkertijd zijn dertien initiatiefnemers, verspreid over het hele land, hard aan het werk hun droom van een Samen naar School klas  werkelijkheid te maken. 

De klassen komen mede tot stand dankzij financiële steun van NSGK. Om ervoor te zorgen dat nog veel meer kinderen samen naar school kunnen, helpt NSGK in het jubileumjaar twintig nieuwe Samen naar School klassen oprichten. NSGK draagt bij aan kosten voor ontwikkelingsmaterialen, aanpassingen en de inventaris van de klas. Initiatiefnemers van nieuwe Samen naar School klassen, kunnen tevens gebruikmaken van de expertise van de bestaande klassen, het materiaal dat reeds is ontwikkeld en ondersteuning door de projectleider van NSGK-Samen naar School. 

Klik hier voor meer informatie over NSGK Samen naar School

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij