Menu overslaan
10 december 2015

Camping de Ruimte is beste samenspeelplek van 2015

Camping de Ruimte mag zich de winnaar van de Pleisureworld NSGK Speeltuinbende Award 2015 noemen. De natuurcamping in Dronten werd uitgeroepen tot ‘beste samenspeelplek’ van 2015 en wordt daarmee beloond voor de integrale aanpak van toegankelijkheid voor zowel kinderen met als zonder beperking. De award werd woensdagmiddag tijdens het NSGK Speeltuinbende Inspiratie Evenement in Venray in ontvangst genomen door initiatiefnemers Greke Dekker en Hans de la Mar.

Camping de Ruimte mag zich een jaar lang 'beste samenspeelplek' van Nederland noemen. Daarnaast ontving de winnaar een trofee en een aanmoedigingsprijs van 500 euro. De Pleisureworld NSGK Speeltuinbende Award werd dit jaar voor de tweede keer uitgereikt. Vorig jaar won speelparadijs Hof van Eckberge uit Eibergen de prijs. Belangrijkste doel is het zichtbaar maken en belonen van ondernemers die met toegankelijkheid bezig zijn. Pleisureworld en de NSGK Speeltuinbende hopen hiermee ook andere ondernemers te inspireren.

Juryleden Kees-Jan van der Klooster (paralympisch sporter, juryvoorzitter), Maria Ouwehand (NSGK), Hans van Leeuwen (Pleisureworld), Maarten Reimes (Hof van Eckberge) en de familie Lambrechts (Speeltuinbendeleden) bezochten de laatste twee genomineerden om ze te beoordelen op speelwaarde én innovatie. Naast Camping de Ruimte was ook Speel- en IJsboerderij de Drentse Koe van alle aanmeldingen genomineerd. Kees-Jan van der Klooster: 'Wij zijn onder de indruk van de genomineerden en willen alle deelnemers bedanken voor hun inzet. Hiermee zijn we weer een stap dichterbij ons doel van toegankelijkheid én speelwaarde als een vanzelfsprekendheid voor iedere speelplek in Nederland.'

Meer informatie: www.speeltuinbende.nl en www.campingderuimte.nl

 

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij