Menu overslaan
27 september 2016

Cursus Anders Vasthouden voor ouders

Als ouder wil je graag dat je kind zelfstandig wordt. Maar je kind loslaten is moeilijk, zeker als het een beperking heeft. Hoe pak je dat aan? Dat leer je in de cursus Anders Vasthouden, een initiatief van NSGK.

Onder leiding van een ervaren trainer, vaak zelf een ouder, leer je te kijken naar de mogelijkheden van je kind en de rol die jij speelt in de ontwikkeling van jouw kind. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt. Tijdens de cursus leer je dat loslaten niet betekent laten vallen, maar iemand de kans geven om zo veel mogelijk op eigen benen te staan.

Tijdens vier ontmoetingen vorm je je een beeld van zowel je kind als de wijze waarop je er zelf in staat. Je inventariseert wensen van jou en van jouw kind. Alleen of samen met andere ouders onderzoek je wat mogelijk is. Anders Vasthouden beweegt daarin met je mee. De inhoud ligt niet van tevoren al helemaal vast. Je maakt kennis met andere ouders, deelt ervaringen en doet nieuwe ideeën op. Je kunt vragen stellen en je eigen ervaringen inbrengen. Kom ook als je je kind niet wilt loslaten maar wel anders wilt vasthouden.

De cursus wordt gegeven in Zoetermeer en Amstelveen. Anders Vasthouden is een project van Sien in samenwerking KansPlus en BOSK in opdracht van NSGK. Het project wordt ondersteund door stichting NVA/Balans. Kijk hier voor meer informatie en aanmelden.

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij