Menu overslaan
28 februari 2020 BE

De beroemde schoenen van Sven

Sven kan door zijn handicap niet goed lopen en heeft apart schoeisel nodig. Met normale voetbalschoenen verzwikte hij te vaak zijn enkel, waardoor hij op den duur niet langer zou kunnen voetballen. Terwijl voetbal zijn grootste passie is! Gelukkig heeft Sven dankzij het VriendenFonds van de VriendenLoterij voetbalschoenen op maat gekregen. Deze schoenen zijn net wat hoger en geven zijn enkels daardoor de juiste steun. Ze werden tijdens de kerstborrel van FC Emmen aan hem overhandigd door zijn grote held Glenn Bijl en directeur Ben Haverkort. Sindsdien doet Sven niks liever dan zijn schoenen showen.

“Sven loopt heel graag op zijn nieuwe voetbalschoenen. Niet alleen op het veld, want dan zouden alleen zijn teamgenootjes zijn schoenen zien en dat vindt hij zonde. Juist ook daarbuiten, want iedereen uit de buurt is benieuwd naar zijn schoenen. De overhandiging was hier namelijk groot nieuws!” vertelt Sandra, de moeder van Sven.

Al die aandacht is natuurlijk leuk, maar het allerliefst staat Sven met zijn schoenen op het veld. Het was echter nog spannend of hij na de winterstop wel kon spelen. Eind januari is hij namelijk geopereerd aan zijn bovenbeen. Een belangrijke operatie, die ervoor moest zorgen dat Sven zijn been kan strekken. Deze operatie was al een keer uitgesteld voor de Bijzondere Eredivisie, zodat hij in de eerste seizoenshelft gewoon kon meespelen. Langer uitstellen was niet mogelijk, maar gelukkig was het winterstop. En de operatie is goed gegaan! Sven herstelt snel en kan zijn been goed buigen. Misschien dat zijn schoenen hielpen in het herstel? Sandra: “Ook in het ziekenhuis wist iedereen van Sven en zijn speciale voetbalschoenen. Aan zijn bed hing zelfs een ballon met een foto van zijn schoenen! Hij kan niet wachten om ze weer te dragen.”

Sven heeft misschien wat trainingen moeten missen, maar dat mag de pret niet drukken: 15 maart staat hij gewoon op het veld. Met zijn beroemde schoenen.

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij