Menu overslaan
15 mei 2020 BE

De sterkeeper van Ajax

Bruno is Bijzondere Eredivisie-held van Ajax
De 16-jarige Bruno is de keeper van het Bijzondere Eredivisie team van Ajax. 
Hij is bevriend met zijn hele team en een echte gangmaker. De trainingen, wedstrijden en het kletsen in de kleedkamer zijn voor Bruno een feestje. Hij vind het heel fijn om te merken dat zijn verstandelijke beperking hem niet tegenhoudt om bij Ajax te voetballen! “Omdat ik bij Ajax voetbal word ik ook weleens herkend op straat, dat vind ik het allerleukste wat er is. Ik neem dan altijd de tijd om met mensen op de foto te gaan of een handtekening te geven. Dat vind ik belangrijk.”

De penalty-stopper
Penalty’s stoppen is waar Bruno super goed in is. Dan is hij helemaal gefocust op dat ene doel; zorgen dat de bal niet over de lijn komt. Omdat hij de spelers goed kan inschatten, voelt hij precies aan of ze de bal links of juist rechts in het doel willen schoppen. Dit inzicht zorgt ervoor dat Bruno bijna alle penalty’s weet te stoppen. Dit maakt hem als keeper onmisbaar voor zijn team.  Heel soms is hij minder scherp en dan kan de tegenpartij toch scoren. Vroeger kon Bruno daar nog weleens boos om worden maar nu gunt hij de tegenpartij ook af en toe een doelpunt. Hij is een echte teamplayer! Moeder Fleur is onwijs trots op Bruno. “Trots op het keepen natuurlijk maar ik ben vooral heeeeel trots op hoe positief Bruno in het leven staat en hoe hij iedereen blij maakt.”

Wedstrijden spelen
Tijdens wedstrijden is Bruno op zijn best. “Wedstrijden zijn het allerleukst om te voetallen want dan krijg je echt dat teamgevoel. Bij uitwedstrijden begint dat al in de bus naar de andere club toe. Ook op het veld en na de wedstrijd strijden we als 1 team voor de winst. De gezonde spanning bij een wedstrijd zorgt er ook voor dat we als team nog beter gaan spelen.” Bruno vindt het dan ook heel erg jammer dat de wedstrijden van de Bijzondere Eredivisie voorlopig niet doorgaan. Gelukkig hoeft hij het voetballen niet helemaal te missen. Hij traint nog steeds elke vrijdag bij de keepersschool in Edam. En hij houdt online contact met zijn coach en de andere teamgenootjes. Bruno hoopt dat ze heel snel weer samen op het veld kunnen staan!

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij