Menu overslaan
15 mei 2020 BE

De topverdediger van VVV-Venlo

Bram is 14 jaar en voetbalt in de Bijzondere Eredivisie bij VVV-Venlo. 
Bram is verdediger bij VVV-Venlo en zijn sterkste voetbal skill is heel hard rennen. “Omdat ik achterin het veld speel is dat hard nodig. Zo ben ik vaak de tegenstander te snel af”. Hij vindt het fantastisch om voor VVV-Venlo te mogen spelen en zijn ouders zijn mega trots op hem. Zijn moeder Silvie vertelt “Bram is hart- en nierpatiënt en heeft een licht verstandelijke beperking. Hierdoor vergeet hij vaak dingen en dat is frustrerend voor hem. Door de Bijzondere Eredivisie hebben we echt een grote groei in Bram gezien. In het maken van nieuwe vrienden tot een veel beter zelfvertrouwen. Deze kanjer doet het toch allemaal maar!”

Bezigheden
Bram vindt het eigenlijk maar saai vindt om de hele dag thuis te zitten. Dat is toch echt een stuk minder leuk dan voetballen met zijn vriendjes en zijn teamgenoten. Gelukkig heeft Bram ook nog een hele hoop andere hobby’s naast voetbal om zichzelf bezig te houden. Hij houdt van gamen en spelen met zijn lego. Ook knuffelt hij super graag met zijn hond Zivo en zijn lievelingspoes Roosje. Om in beweging te blijven heeft Bram nog een gouden tip: “Ga in de avond een stuk wandelen of steppen met je vader of je moeder. Dat is gezellig en ook goed voor de conditie van een topsporter!” Om zijn skills op peil te houden, voetbalt hij nu vaak alleen.  En dat is voor Bram erg belangrijk. Zo komt hij steeds iets dichter bij zijn grootste voetbaldroom. Het allerliefst zou Bram willen spelen bij FC Barcelona of bij Liverpool. Om die droom ooit te laten uitkomen blijft hij heel hard trainen!

Boodschap voor alle spelers
Bram vindt het onwijs jammer dat hij voorlopig niet op het veld kan staan met zijn teamgenoten van de Bijzondere Eredivisie. Hij zou eigenlijk nog een wedstrijd spelen tegen Ajax en daar keek hij ontzettend naar uit. Tot nu toe heeft Bram met VVV-Venlo 1 wedstrijd gelijk gespeeld en verder alle wedstrijden gewonnen. Het is extra zuur voor hem dat de wedstrijden nu niet doorgaan want het kampioenschap was in zicht! Maar Bram blijft positief en heeft een belangrijke boodschap voor alle spelers! “Hou vol en blijf sterk!” Dan zien we elkaar hopelijk heel gauw weer op het voetbalveld!

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij