Menu overslaan
11 april 2020 BE

De wandelende voetbalencyclopedie

Dean Puper, Bijzondere Eredivisie-held van Heracles

Voetbal is zijn leven, Heracles zijn club. De 11-jarige Dean is voetbalfan en aanvoerder in hart en nieren. Dean heeft ADHD en dat is niet altijd even makkelijk voor hem. Zeker bij veel prikkels, heeft hij het best lastig. Gelukkig weet Dean als geen ander hoe hij hiermee om moet gaan: “door veel plezier te maken en een positieve instelling”. Bij de Bijzondere Eredivisie is hij dan ook helemaal in zijn element, zeker omdat hij voor zijn lievelingsclub mag uitkomen!

Een geboren aanvoerder
Die liefde voor voetbal heeft Dean niet van een vreemde. Zijn beide Opa’s gingen hem voor. Opa Puper speelde zelf bij Heracles en Opa Slootweg was keeper en trainer. En voetbal blijft in de familie, want Dean wordt, zowel bij de Bijzondere Eredivisie als zijn G-team bij de amateurvereniging gecoacht door zijn vader! Cris, de vader van Dean, is heel trots op hem: “Dean kan goed voetballen en is technisch sterk. Alleen alle trucjes van YouTube moet hij bewaren voor na de wedstrijd”. Zelf vindt Dean vooral dat hij goed is in de leiding nemen, goals maken en assists geven. Bovendien vindt hij het heel fijn dat alle spelers van de Bijzondere Eredivisie voetbal serieus nemen en goed kunnen voetballen. Binnen zijn eigen team kan hij het vooral goed vinden met Jayson, Bradley en Luc. Met deze jongens zit hij ook op passend voetbal. “Ik vind het heel jammer dat ik nu even niet kan voetballen met mijn teamgenootjes, want het is altijd leuk om met hen te praten.”

Thuis in topvorm
Gelukkig hoeft Dean niet op het veld te staan om zich in voetbalsferen te begeven. Thuis is zijn kamer namelijk helemaal in stijl van zijn favoriete club. Een verrassing van zijn moeder Maaike, die heel trots is op haar zoon: “Hij doet het heel erg goed en kan zich goed aanpassen”. Dean volgt bijzonder onderwijs op de lagere school en mist dat nu best wel: "ik vind het niet leuk dat ik mijn goede vrienden nu even niet kan zien, maar we houden contact via social media.” Hij hoeft voor school niet zoveel te doen nu, alleen wat werkjes via de website. Gelukkig dus genoeg tijd over voor voetbal! Want ook thuis zit hij niet stil. “Ik schiet in kleine goaltjes en houdt de bal hoog. Ook nu iedereen thuiszit moet je goed je best blijven doen. Blijven trainen, zodat je straks niet uitgeput bent wanneer je weer een wedstrijd moet spelen voor de Bijzondere Eredivisie. Zonder conditie kun je niet voetballen!”. Een geboren aanvoerder, die Dean.

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij