Menu overslaan
26 november 2015

Eervolle prijs voor 'Ik Boekje'

'Ons' Ik Boekje is gekozen als beste kwaliteitsverbetering in de gehandicaptenzorg. Dat maakte juryvoorzitter Jenneke van Veen bekend tijdens de uitreiking van de naar haar vernoemde Verbeterprijs.

Het Ik Boekje is een app waarin informatie wordt verzameld over de manier waarop een kind of jongere met een ernstig meervoudige beperking zich emotioneel uit. Doel van de app is dat zorgverleners en verwanten het kind beter begrijpen, en dat het kind zich beter begrepen voelt. 

‘De jury was vooral getroffen door het effect van deze ogenschijnlijk simpele digitale upgrade van het aloude heen-en-weer-schriftje’, vertelt juryvoorzitter Jenneke van Veen. Doordat ouders er zelf ook mee werken, ontstaat een veel betere verbinding tussen ouders en begeleiding. Hun onderlinge verhouding wordt er veel gelijkwaardiger door.’

De Jenneke van Veen-Verbeterprijs heeft tot doel het succes van kwaliteitsverbeteringen in de langdurige zorg onder de aandacht te brengen. De prijs is een initiatief van VGN, Ieder(in), ActiZ en LOC Zeggenschap in zorg. De prijs wordt afwisselend in de sector verpleging, verzorging en thuiszorg en de gehandicaptenzorg uitgereikt.

Het Ik Boekje is een project van het Technologiefonds, waarin NSGK met Pameijer, Siza en RMC Groot Klimmendaal samenwerkt aan technologische innovaties die het welzijn vergroten van kinderen en jongeren met een handicap. Lees meer over het Ik Boekje en andere projecten van ons Technologiefonds.

 

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij