Menu overslaan
1 maart 2016

Feestelijke cheque voor Bikkels van de Bart de Graaff Foundation

De Bart de Graaff Foundation ontvangt een bijdrage van €33.250 van NSGK. Die werd op 1 maart symbolisch overhandigd met een cheque. De overhandiging was extra feestelijk doordat deze plaatsvond op Beursplein 5. Samen met de Bart de Graaff Foundation mocht NSGK voor de gelegenheid de beurshandel officieel openen met een slag op de gong. AEGON was als beursgenoteerd bedrijf en partner van de Bart de Graaff Foundation bij de ceremonie aanwezig.

De gift is bestemd voor de Bikkels van de Bart de Graaff Foundation. Deze Bikkels zijn jongeren met een levensbepalende fysieke beperking, die van de Foundation een jaar lang een intensieve begeleiding krijgen bij het opzetten van hun eigen onderneming. Peter Jan Smit, zwager van Bart de Graaff en adviseur van de stichting, nam de cheque in ontvangst van NSGK-directeur Ingrid Tuinenburg. Smit is blij met de bijdrage: “Met dit geld kunnen we meer Bikkels begeleiden bij het starten van hun bedrijf. Voor hen een weg om mee te kunnen doen in de samenleving, net als ieder ander, en dat betekent heel veel.” De Bikkels zelf ontbraken natuurlijk niet bij de overhandiging. En Bart Kreemer, senior business controller pensioen en inkomen, vertegenwoordigde partner AEGON.

NSGK, de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind, is het goede doel voor kinderen en jongeren met een handicap in Nederland. Met de hulp van donateurs en vrijwilligers steunt de stichting jaarlijks honderden projecten die hen helpen om gewoon te spelen, leren, wonen en werken, liefst samen met leeftijdgenoten zonder beperking. De Bikkels van de Bart de Graaff Foundation passen daar volgens Ingrid Tuinenburg goed bij: “Wij vinden dat elke jongere met een handicap zijn talenten moet kunnen ontwikkelen om een eigen plek in de samenleving te verwerven. De Bikkels hebben een talent voor ondernemen. Wat is er dan mooier dan dat ze hun eigen onderneming kunnen opzetten en daarmee iets waardevols toevoegen aan de samenleving. Wij zijn trots dat we daar een bijdrage aan mogen leveren

Bekijk hier het filmpje van de ceremonie

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij