Menu overslaan
22 februari 2018

Feestelijke cheque voor inclusieve opvang

Het Boshuisje ontving een feestelijke cheque van 22.500 euro van NSGK. Dankzij deze gift kunnen kinderen met en zonder handicap sámen naschoolse opvang krijgen.

Het Boshuisje is een logeerhuis voor kinderen in de leeftijd van 0-12 jaar. Kinderen met een handicap kunnen hier logeren. Verpleegkundige en pedagogische zorg is aanwezig om de kinderen een warm thuis te bieden. In de Boshut achter het Boshuisje is een bijzondere plek gecreëerd voor schoolkinderen en tieners. De Boshut ademt sociale integratie, en is zo opgebouwd dat de kinderen in verbinding met elkaar kunnen spelen en genieten. De Boshut biedt ruimte om voor clubs samen te koken, muziek te maken en videoclips te ontwikkelen. En ook geïntegreerde naschoolse opvang voor kinderen met en zonder beperking. Gewoon gezellig samen zijn, ongeacht de handicap, dat is wat in de Boshut plaatsvindt.

Leonie Weering van NSGK: 'Kinderen met en zonder handicap leven vaak in gescheiden werelden. Ze gaan naar aparte scholen, aparte clubs en aparte dagopvang, waardoor ze elkaar nauwelijks ontmoeten. Hier in Het Boshuisje gaan die werlden samenkomen. Daar leveren wij als NSGK graag een bijdrage aan.'

De bijdrage van NSGK is bedoeld voor de bouw van het mindervalidetoilet en de behandelkamer. Directeur Eva Toele: 'Een goed verzorgd lichaam is de basis om ‘lekker in je vel te zitten‘. De basis om mee te kunnen doen'. Bovendien wordt een deel van de donatie besteed aan de muziekstudio en kookclub. Eva: 'Deze donatie maakt het prachtige Boshuis af, de deuren kunnen open voor kinderen met en zonder handicap om samen gewoon de grootste lol te hebben'.

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij