Menu overslaan

Foppe Fonds en NSGK geven RaceRunning een boost

Het Foppe Fonds en NSGK slaan de handen ineen om RaceRunners beschikbaar te maken voor atletiekverenigingen in Nederland. Deze samenwerking werd 7 december feestelijk afgetrapt bij atletiekvereniging Zuidwal in Huizen. Tussen de winterse buien door trokken drie RaceRunners alvast wat rondjes over de atletiekbaan van Zuidwal, onder toeziend oog van wethouder Verhage en vele andere belangstellenden. 

De RaceRunner is een soort driewiel-loopfiets waarmee veel kinderen en jongeren met een lichamelijke handicap kunnen lopen en zelfs hardlopen. Doel van de nieuwe RaceRunner-regeling is dat kinderen en jongeren met een lichamelijke handicap kunnen sporten bij een gewone atletiekvereniging in hun eigen regio. Het Foppe Fonds en NSGK helpen de verenigingen bij de aanschaf van RaceRunners. Per vereniging dragen de organisaties elk maximaal € 2.500 bij. Voorwaarde is dat de vereniging ditzelfde bedrag bijlegt, eventueel geholpen door sponsors of serviceclubs. 

Voordat ze overgaan tot de aanschaf, kunnen verenigingen de RaceRunner vrijblijvend uitproberen. Daarvoor heeft NSGK samen met VUmc een pool van RaceRunners opgezet die ze tijdelijk kunnen lenen, onder begeleiding van het RaceRunning Team van VUmc. Mede daardoor is RaceRunning snel gegroeid; zowel het NOC*NSF als de Atletiekunie spreken over een ‘Booming sport’. Sinds kort is het ook officieel een Paralympische sport.

De samenwerking tussen NSGK en het Foppe Fonds werd 7 december ondertekend door bestuurslid Syb Tilstra van het Foppe Fonds en adjunct-directeur Nicole Franssen van NSGK. Dat gebeurde bij Atletiekvereniging Zuidwal in Huizen. Dit is de eerste vereniging die van de RaceRunner-regeling gebruik gaat maken. Ook jonge sporters die daar gaan RaceRunnen, waren aanwezig bij de ondertekening.

Het Foppe Fonds zet zich in voor kinderen voor wie sporten of spelen niet vanzelfsprekend is bijvoorbeeld vanwege hun lichamelijke of verstandelijke beperking. 

Lees meer over RaceRunning

Lees meer over de RaceRunner Regeling van NSGK en het Foppe Fonds

(foto: Nikki de Kerf)

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij