Menu overslaan
17 april 2015 app Goov reizen vervoer

GoOV-app NSGK wint innovatieprijs

'Onze' GoOV heeft gisteren de Jan van der Kruis Innovatieprijs gewonnen. GoOV is een smartphone-app voor mensen die moeite hebben om zelfstandig met het openbaar vervoer te reizen. De app werd mogelijk gemaakt door het Technologiefonds, waarin NSGK samen met een aantal partners werkt aan technologische innovaties voor kinderen en jongeren met een handicap.

Veel mensen met een verstandelijke handicap hebben moeite om zelfstandig te reizen. Zij zijn daardoor afhankelijk van begeleiders of van taxivervoer als ze willen reizen naar bijvoorbeeld familie, sport, werk of dagbesteding. GoOV begeleidt de reiziger van deur tot deur met looproutes, actuele OV-informatie en een hulplijn. Zo stelt GoOV een grote groep mensen in staat om zelfstandig met het openbaar vervoer te reizen.

De Jan van der Kruis Innovatieprijs gaat naar innovaties die een brug slaan tussen onderzoek en praktijk en wordt eens per twee jaar uitgereikt. De uitreiking vond plaats op de Tilburg University.

GoOV is ontwikkeld door Eljakim IT, INN4CARE en Siza en is mogelijk gemaakt door het Technologiefonds van NSGK, Siza, Groot Klimmendaal en Pameijer.

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij