Menu overslaan
21 november 2017

Grote vraag naar RaceRunners

Steeds meer atletiekverenigingen willen de RaceRunner uitproberen. NSGK doet daarom een gift aan VUmc om extra RaceRunners aan te schaffen. Dankzij dit hulpmiddel kunnen veel kinderen en jongeren met een lichamelijke handicap lopen en zelfs hardlopen.

De RaceRunner is bezig aan een opmars. Samen met VUmc helpen we atletiekverenigingen om te starten met RaceRunnen. Het doel: dat atleten met en zonder handicap samen kunnen sporten op dezelfde vereniging.

Voordat ze RaceRunners aanschaffen, kunnen verenigingen er eerst een paar lenen van het VUmc. Zo kunnen ze deze nieuwe sport vrijblijvend uitproberen, onder begeleiding van het RaceRunning team van VUmc. Maar door de grote belangstelling waren er onvoldoende RaceRunners om uit te lenen, en ontstond er een wachtlijst. Daarom doet NSGK nu een gift van 80.000 euro aan VUmc om 25 extra RaceRunners aan te schaffen en uit te lenen.

Petra van Schie van VUmc is blij met de gift: ‘Steeds meer atletiekverenigingen willen ook sporters met een handicap verwelkomen. Wij konden de toenemende vraag niet aan, maar met deze gift kunnen we onze capaciteit vergroten. Zodat nóg meer sporters met en zonder handicap het samen sporten kunnen uitproberen.’

Als de geleende RaceRunners bevallen, kunnen de atletiekverenigingen zelf een aantal exemplaren kopen. NSGK steunt de verenigingen daarbij financieel.

Inmiddels zijn er 16 atletiekverenigingen met eigen RaceRunners. Sporters met een beperking sporten hier tussen de ‘gewone’ sporters. Voor hen is dat van grote betekenis. Zoals RaceRunning-atleet Wouter de Kort zegt: 'Ik hield niet voor mogelijk dat ik dat zou kunnen. De eerste keer was enorm zwaar, maar ook een openbaring; ik doe het nu elke week.' Hij liep inmiddels mee in de Dam tot Damloop en de Van Oers Marathon. 'Ik kan gewoon meedoen met de rest, ik zie mezelf niet als een sporter met beperking.'

Lees meer over RaceRunning

 

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij