Menu overslaan
20 september 2016

Hardlopers halen ruim €16.000 op voor NSGK tijdens de Dam tot Damloop

Na maandenlang trainen gingen zaterdag en zondag 75 lopers voor NSGK van start tijdens één van de grootste hardloopevenementen van Nederland, de Dam tot Damloop. In totaal haalden de lopers een fantastisch bedrag op voor NSGK van meer dan €16.000 euro!

Op zaterdagavond liepen 30 NSGK-lopers de 5 Engelse Mijl (8 km) in Zaandam. Op zondag liepen 45 NSGK-lopers, waaronder 14 lopers van Atos Consulting, van Amsterdam naar Zaandam tijdens de 10 Engelse Mijl (16 km). In de aanloop naar de Damloop vroegen de lopers familie, vrienden, collega’s en kennissen om een bijdrage te doen via hun eigen online actiepagina’s. Zo wist Jacqueline Doornewaard het bedrag van €1130 op te halen. Ook Thomas Veen en gemeenteraadslid van de Gemeente Amsterdam, Orhan Kayar, wisten topbedragen van €1070 en €850 op te halen.

Samen Sporten Delft

Op zaterdagavond, tijdens de Damloop By Night, liep een uitbundige groep lopers mee van Samen Sporten Delft, een project ondersteund door NSGK. Samen Sporten is een initiatief waarbij kinderen en jongeren met en zonder beperking samen een trainingsprogramma volgen. Hierbij ontdekken beide groepen hoe leuk het is om samen te sporten en van elkaar te leren. Dit jaar liepen de 19 lopers van Samen Sporten Delft bijna €4.000 voor NSGK bij elkaar waarvan zij de helft mogen gebruiken voor hun eigen project.

Raeger Autismecentrum in Amsterdam

Jacqueline en Thomas haalden beide topbedragen op voor het Raeger Autismecentrum. De helft van de door hun opgehaalde €2200 gaat naar het Raeger Autismecentrum, een project ondersteund door NSGK. Bij het centrum kunnen kinderen met autisme terecht voor intensieve dag- en naschoolse begeleiding. Op die manier wordt er geprobeerd om de kinderen door te laten stromen naar het reguliere of speciale onderwijs.

De rest van de opbrengst gaat naar door NSGK ondersteunde projecten voor kinderen en jongeren met een beperking op het gebied van spelen, leren, wonen, werken en voorlichten. Met als doel dat kinderen en jongeren met en zonder handicap als vanzelfsprekend samen kunnen leven.  

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij