Menu overslaan
31 juli 2019 BE

Hoe Laurie werd gescout door De Graafschap

Trots poseert ze voor de krant in het tenue van De Graafschap. Laurie Uenk, de nieuwste aanwinst van de voetbalclub. De club scoutte de kersverse voetbalster bij het G-team van VV Vorden. Met een contract onder de arm en een flinke dosis enthousiasme mag Laura uitkomen voor De Graafschap in de Bijzondere Eredivisie.

De 21-jarige voetbalster van het G-team van VV Vorden viel op bij de scouts vanwege haar enthousiasme en spelplezier. Of, zoals ze zelf zegt: “Omdat ik zo vrolijk ben.” De voetbalster heeft een verstandelijke beperking en voetbalt sinds twee jaar bij VV Vorden. ,,Ik begin altijd achterin als verdediger. Maar eigenlijk sta ik overal in het veld.’’

Talent

Bij de Achterhoekse Spelen, een sportevenement voor ruim 200 sporters met een verstandelijke of lichamelijke beperking, zochten scouts en spelers van De Graafschap naar talent voor het op te richten G-team. Hun oog viel op Laurie. Een paar dagen later lag er een uitnodiging van De Graafschap op de mat. “Dat had ik echt niet zien aankomen hoor.’’ Na de zomer mag Laurie met de Superboeren voor de Bijzondere Eredivisie uitkomen.

Handtekeningen

Op de vraag of ze trots is, knikt ze heftig. Ze heeft een echt contract ondertekend en binnenkort gaat ze handtekeningen uitdelen. Ook haar broers, alle twee fan van De Graafschap, zijn hartstikke trots op haar. Laurie: ,,Voor mijn broertjes was het een grote droom om voor De Graafschap te spelen. Zij haalden dat niet, maar mij is het wel gelukt.’’

De lijst met clubs tegen wie de voetbalster in de Bijzondere Eredivisie mag uitkomen, is behoorlijk: Ajax, Ado Den Haag, Heerenveen, VVV, Excelsior. Maar, moet Laurie eerlijk bekennen, haar favoriete club is PSV. Maar dat mag de pret niet drukken.

Wil je aangestoken worden door Laurie’s enthousiasme? Bekijk dan de video die dagblad AD met haar opnam.

 

 

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij