Menu overslaan

Hoe maak ik mijn speelvoorziening toegankelijk? - NSGK-congres geeft antwoord

Mede dankzij de inzet van de NSGK Speeltuinbende is “samen spelen” een actueel onderwerp van gesprek bij veel gemeentes en vrijwilligersorganisaties. Steeds vaker melden zich ook ondernemers die aan de slag willen met toegankelijkheid. Maar wanneer is een speelplek toegankelijk voor kinderen met een handicap? Waar moet je op letten en hoe gaat zo’n procedure in zijn werk? Vandaag vindt het congres ‘De NSGK Speeltuinbende komt eraan!’ plaats, dat zowel beleidsmedewerkers als ondernemers antwoord wil bieden op deze vragen.

Samen spelen door heel Nederland
Bendeleider Ilse van der Put: “Wij zien een ontwikkeling dat onze roep voor “samenspeelplekken” zich langzaam als een inktvlek over Nederland verspreidt. We zijn al langer bezig om gemeenten te helpen bij het toegankelijker maken van openbare speelplekken. De laatste maanden krijgen we ook steeds meer vragen van ondernemers met een eigen speelvoorziening. Op het congres ‘De NSGK Speeltuinbende komt eraan’ leren zij hoe ze een samen speel traject in gang kunnen zetten en hoe een juiste aanpak kan leiden tot nieuwe doelgroepen en hogere omzetten.”

Leren van ervaren collega’s
Tijdens de middag is er volop de gelegenheid om te leren van collega’s. Zo zullen onder meer Anne Koning (Eerste Kamerlid), Marieke van Kan (Gemeente Nijmegen), Rinske Jurgens (Maritiem Museum Rotterdam) en Jan Geurts (Zet) ingaan op wat samenspelen in zowel maatschappelijke als economische zin kan opleveren. “Samen spelen is samen delen, dat vergeten volwassenen nog wel eens”, stelt Geurts. “In samen spelen ligt de basis voor een inclusieve maatschappij.” Ook een gezin dat lid is van de NSGK Speeltuinbende zal aanwezig zijn om direct op vragen in te kunnen spelen.

Het congres “De NSGK Speeltuinbende komt eraan!” is een initiatief van NSGK in samenwerking met kennisplatform Pleisureworld.

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij