Menu overslaan

Hof van Eckberge wint Award voor beste Samen Speelplek

Spelen is voor de ontwikkeling van ieder kind van groot belang. Zowel voor kinderen zonder als mét handicap. Maar hoe kunnen we alle speelplekken in Nederland toegankelijk maken? Dat was vandaag de belangrijkste vraag die centraal stond tijdens de eerste editie van het congres “De NSGK Speeltuinbende komt eraan!”

Pleisureworld
Het congres is een initiatief van de NSGK Speeltuinbende en Pleisureworld. Pleisureworld ondersteunt de NSGK Speeltuinbende juist omdat het zo belangrijk is dat iedereen in de vrije tijd, op vakantie en dicht bij huis kan spelen en sporten.

Toegankelijkheid
Tijdens het congres gingen experts en ondernemers samen in discussie over de uitdagingen die met toegankelijke speelplekken gepaard gaan. Wat zijn de effecten op bezoekersaantallen en inkomsten? Hoe zit het met maatschappelijk verantwoord ondernemen en wat betekent dit voor de medewerkers? Moet alles op z´n kop gezet worden? Of kunnen we met enkele praktische adviezen ter verbetering voor meer toegankelijkheid aan de slag?

Award
Aan het einde van de middag maakte de NSGK Speeltuinbende de winnaar bekend van de Pleisureworld NSGK Speeltuinbende Award voor “beste samen speelplek.” Speelparadijs en kinderboerderij 'Hof van Eckberge' uit Eibergen werd uitgeroepen tot winnaar. Volgens de jury heeft Hof van Eckberge met enorm veel passie een prachtige Samenspeelplek weten te realiseren en is zij een voorbeeld voor velen. Naast de bijzondere titel won de speeltuin een cheque t.w.v. 500 euro.

NSGK feliciteert de NSGK Speeltuinbende en Pleisureworld met de organisatie van dit zeer inspirerende congres en uiteraard Hof van Eckberge met haar mooie titel "beste samen speelplek"!

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij