Menu overslaan

Ik-boekje nu verkrijgbaar via App store

‘Ons’ Ik-boekje is klaar en verkrijgbaar in de App Store. Deze nieuwe app voor de iPad kan een uitkomst zijn voor kinderen en jongeren met een ernstig meervoudige handicap. Het Ik-boekje bevat informatie over de manier waarop het kind zich emotioneel uit. Dat maakt het voor begeleiders en zorgverleners makkelijker om met hem te communiceren.

Daarnaast is het Ik-boekje de moderne en verbeterde variant van het oude ‘schriftje’ in de zorg, waarmee zorgverleners en het thuisfront elkaar op de hoogte houden over de gebeurtenissen van de dag. Het Ik-boekje voegt allerlei mogelijkheden toe aan het schriftje, zoals het delen van foto’s en filmpjes. Die geven niet alleen een leuke indruk van de dag, maar kunnen ook heel nuttig zijn om een diagnose te stellen in gesprek met de arts. Ook informatie over medicijngebruik kan met het Ik-boekje worden bewaard en gedeeld. 

Het Ik-boekje is een project van het Technologiefonds, een samenwerking van NSGK, Siza, Pameijer en RMC Groot Klimmendaal. Het Technologiefonds werkt aan technologische innovatie voor jonge mensen met een handicap. De app ontving vorig jaar de aanmoedigingsprijs van VNG bij de uitreiking van de Gehandicaptenzorgprijs. Binnenkort dingt het Ik-boekje mee naar de Health app award 2015.

Zie voor meer informatie de website van het Ik-boekje

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij