Menu overslaan
13 november 2015

In1school genomineerd voor Zero Project Award

Ons project In1school is doorgedrongen tot de shortlist van de prestigieuze Zero Project Innovative Practices and Policies Award 2016. De Oostenrijkse Essl Foundation reikt de award jaarlijks uit aan een innovatief project dat zich inzet voor de rechten van mensen met een beperking wereldwijd. Wij zijn er trots op dat we ons kandidaat voor deze award mogen noemen!

Maar liefst 337 initiatieven uit 98 landen meldden zich aan voor de Zero Project Award 2016, die dit jaar draait om het recht op inclusief onderwijs en ICT. Een team van internationale experts selecteerde hieruit in twee rondes de meest effectieve en vernieuwende projecten. Een belangrijke eis is dat de projecten niet alleen in het eigen land of de eigen omgeving, maar ook elders kunnen worden toegepast om het recht op inclusief onderwijs te bevorderen. Ook In1school werd door experts uitvoerig onderzocht en wist een plekje op deze shortlist te bemachtigen.

Na de laatste selectie wordt in februari 2016 in Wenen de award uitgereikt aan de meest innovatieve inzendingen. De winnende projecten worden besproken met mensen en organisaties die zich bezighouden met de implementatie van het Verdrag voor de Rechten van Personen met een Handicap (VRPH) en andere invloedrijke stakeholders, zoals ministers.

De winnaars krijgen bovendien een plek op de website van het Zero Project en worden gepromoot op verschillende conferenties. Een jaar lang staan ze volop in de schijnwerpers om zoveel mogelijk mensen en organisaties te informeren en inspireren. Kortom: het bemachtigen van de Zero Project Award zet een initiatief op de kaart. We zijn dan ook ‘sehr gespannt’ naar de uitslag!

www.in1school.nl

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij