Menu overslaan
8 maart 2018 actie cheque nieuws

Inzamelingsactie Verloskundigenpraktijk

Wat een mooie manier om geld in te zamelen voor kinderen met een handicap! Inmiddels is het een traditie geworden dat de verloskundigen Marij, Maaike en Harriët van Verloskundigenpraktijk Duin en Dijk uit Warmenhuizen tijdens de informatieavonden over bevallen geld inzamelen. En de praktijk verdubbeld het ingezamelde bedrag.

Waarom?

Een ‘gezonde’ baby is natuurlijk de grootste wens van elke ouder dus als je baby een handicap heeft dan staat je wereld even op zijn kop, weten de verloskundigen. Harriët Bootsman: “Een gezond kindje krijgen is altijd heel bijzonder en helaas niet vanzelfsprekend”. Bij het inzamelen van het geld hebben we hier samen met ‘onze' zwangere dames en hun partners bij stil kunnen staan. We vinden het heel fijn een bijdrage te kunnen leveren aan een project dat het leven van een gehandicapt kind positief beïnvloedt”.

Iedereen moet kunnen sporten

De gift komt ten goede aan het RaceRunner-project van NSGK. Een RaceRunner is een soort driewielfiets zonder pedalen en met een borststeun. Leonie Weering van NSGK : “Met de RaceRunner kunnen kinderen met een motorische beperking ook meedoen op de atletiekbaan, samen met hun niet-gehandicapte leeftijdgenootjes. Er zijn nog heel veel kinderen met een handicap die graag willen RaceRunnen bij een vereniging, dus we zijn erg blij met de bijdrage van Duin en Dijk. Wij bedanken iedereen hartelijk die heeft meegeholpen bij de inzamelingsactie! Door jullie steun kunnen wij een hoop kinderen én ouders blij maken!”

 

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij