Menu overslaan
7 maart 2019 Cheque Jacco Holthuis Tiuri

Jacco beklimt toren en werft 1.110 euro

Jacco Holthuis wilde hogerop in zijn geliefde stad Breda en beklom de Grote Toren. Een hele uitdaging met cerebrale parese, maar de beloning was groot: een schitterend uitzicht, 1.110 euro voor theaterwerkplaats Tiuri en een knuffel van Brigitte Kaandorp.

De 287 treden waren relatief goed te doen, meldt Jacco achteraf, maar de omstandigheden waren lastig: "Hoe hoger ik kwam, des te smaller werd de toren. De leuning moest ik halverwege inwisselen voor een loshangend touw. Het laatste stuk moest ik het zelfs zonder touw of leuning stellen. Kortom, sommige stukken waren uitdagend. En eenmaal boven moet je natuurlijk weer naar beneden... Gelukkig kreeg ik halverwege mijn afdaling mentale support van cabaretière Brigitte Kaandorp. Zij was onderweg naar naar de top voor een bezoek aan de stadsbeiaardier die het carrillion van de toren aan het bespelen was. Brigitte prees mijn doorzettingsvermogen en het goede doel van mijn actie. De knuffel van Brigitte was uiteraard de kers op de taart... Ik heb mijn wangen sindsdien niet meer gewassen."

De opbrengst van Jacco's actie gaat naar Tiuri, 'onze' theaterwerkplaats in Breda waar jongeren met een verstandelijke handicap hun talenten ontwikkelen. Samen met Ingrid Zwets van NSGK overhandigde hij zijn cheque aan Theo Frentrop van Tiuri.

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij