Menu overslaan
4 november 2019 BE

“Je ziet dan die koppies alle kanten op kijken. Ze stoten elkaar aan en zijn zichtbaar trots.

“Er zijn zoveel mooie momenten geweest die me als ouder best wel ontroerde. Dat ik echt even moest slikken en me vermannen.” Michael Schoenmakers is trainer van Excelsior èn vader van Renzo, een van de spelers in zijn team. Michael is al jaren trainer van het G-team van Excelsior ’20 en werd gevraagd om het team van Excelsior te trainen in de Bijzondere Eredivisie. “Een hele mooie uitdaging waar ik nog iedere dag enthousiast van word.”
Veel spelers van het team van Excelsior kenden elkaar al. Toch ziet Michael een enorme groei bij zijn team. “Ze trekken echt met elkaar op. Waar de kinderen normaal gesproken na een wedstrijd de veilige omgeving van hun ouders kiezen, zie ik ze in de bus terug steeds vaker bij elkaar zitten. Ze praten dan over van alles en nog wat. Dit is een mooi voorbeeld dat de kinderen enorm opbloeien dankzij de Bijzondere Eredivisie.”

Onvergetelijk zijn de momenten dat het team voor het eerst een stadion binnenkomt. “Je ziet dan die koppies alle kanten op kijken. Ze stoten elkaar aan en zijn zichtbaar trots,” lacht Michael.
In de winterstop blijven de spelers van Excelsior trainen. Zo stond er op 6 november een training op het programma met de dames van Excelsior. Bij de kennismaking in het spelershome zijn de spelers nog een beetje verlegen maar eenmaal op het veld wordt er enthousiast en goed getraind. Zo werd er op doel geschoten, een partij gespeeld en werkte het team met de dames aan hun techniek.
Op 15 maart 2020 start de tweede helft van de competitie. Het team van Excelsior kijkt er naar uit!

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij