Menu overslaan
26 april 2018

Jongeren met beperking in actie voor betere wereld

Ben je jong en wil je de wereld verbeteren? Young Impact helpt je om echt in actie te komen. Ook jongeren met een beperking nemen deel aan deze landelijke jongerenbeweging. Om dat mogelijk te maken kreeg Young Impact op 26 april een bijdrage van 55 duizend euro van NSGK. Een symbolische cheque werd door Marita Kuiters van NSGK overhandigd aan Young Impact oprichter Patrick Anthonissen in aanwezigheid van de jongeren van mytylschool De Brug in Rotterdam.

Young Impact

Young Impact geeft jongeren handvatten om zich te zetten voor een betere wereld. Want veel jongeren willen graag iets doen, maar weten niet goed hoe. Young Impact reist met een inspirerend programma langs allerlei scholen in Nederland. Jongeren ontdekken wat ze zelf willen veranderen in de wereld en hoe ze hun kwaliteiten hiervoor kunnen inzetten. Het resultaat is een concrete ‘challenge’, bijvoorbeeld een high-tea voor ouderen, een voetbalmiddag voor vluchtelingen of ‘gewoon’ iedere dag iemand een knuffel geven. Bijna 20.000 jongeren hebben zich al aangesloten. Tienduizend van hen vieren op 6 juni tijdens de Young Impact Celebration hun impact samen met topartiesten als Ronnie Flex, Johnny de Mol en Kriss Kross Amsterdam.

Jongeren met een handicap

Met de bijdrage van NSGK zorgt Young Impact ervoor dat ook jongeren met een handicap in actie kunnen komen voor iets dat zij zelf belangrijk vinden. Young Impact geeft workshops op scholen voor speciaal onderwijs en andere organisaties die jongeren met een handicap de kans geeft om het beste uit zichzelf naar boven te halen. Deze jongeren zijn hiermee onderdeel van een enorme beweging die de wereld mooier maakt. De ruim 30 leerlingen van mytylschool De Brug staan enthousiast in de startblokken om de tofste challenges te gaan doen waarmee zij, net als vele andere jongeren met en zonder beperking, hun ticket voor de waanzinnige Celebration in Ahoy Rotterdam verdienen!

 

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij