Menu overslaan
20 juni 2018

Jongerencoach op eigen benen

De NSGK Jongerencoaches gaan zelfstandig verder als FLOOR jongerencoaching. NSGK begon dit project in 2014, om jongeren met een beperking te helpen om hun ambities te ontdekken en waar te maken.

Veel jongeren met een handicap groeien op in een kleine wereld. Vaak gaan ze met busjes naar een speciale school, ver van leeftijdsgenoten uit hun buurt. Dat ouders, leerkrachten en verzorgers extra beschermend zijn, helpt ook niet mee om de wereld te ontdekken. Bovendien krijgen ze vaak veel voor hun kiezen, zoals pesterijen of langdurige ziekenhuisopnames. Voor hen is het vaak moeilijk om op eigen kracht te ontdekken wie ze zijn en wat ze in het leven willen bereiken. De Jongerencoaches helpen daarbij.

Tot nu toe zijn er meer dan 50 jongeren gecoacht. Ze kregen meer zelfvertrouwen, weten beter wat ze willen, betrekken hun netwerk daarbij, creëren meer sociale contacten of halen meer bevrediging uit hun vrije tijd, werk of dagbesteding.

De Jongerencoaches gaan vanaf 5 juli verder in een eigen stichting, onder de naam FLOOR Jongerencoaching. De naam is een verwijzing naar de uitdrukking 'The floor is yours'; want jongeren worden uitgenodigd om hun plek in te nemen, 'de vloer op te gaan'. Het is ook een eerbetoon Floor van der Wal, die als jongvolwassene met spasme letterlijk de vloer opging als stand-up comedian bij de Comedytrain. Helaas kwam Floor kort daarna om bij een ongeluk. FLOOR jongerencoaching vertelt nog altijd haar verhaal om jongeren uit te dagen te dromen over hun toekomst. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt.

NSGK blijft FLOOR Jongerencoaching de komende jaren financieel ondersteunen. Daarnaast krijgt FLOOR steun van het VSB Fonds, dat het mooie project heeft omarmd.

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij