Menu overslaan
15 mei 2015 jubileum

Jubileum-evenement over lef, passie en samen leven

Op dinsdag 16 juni vieren wij ons 65-jarig jubileum met een inspirerende middag over lef, passie en samen leven. Dat doen we onder de titel 'Beter Samen - 65 jaar durven en dromen'. Want onze droom is een samenleving waarin mensen met en zonder handicap vanzelfsprekend samen leven. Voor die droom moeten heel wat grenzen verlegd worden en dat gebeurt niet vanzelf; daar zijn mensen voor nodig met vernieuwende plannen en grensverleggende ideeën. Mensen die de manier veranderen waarop wij tegen de samenleving aan kijken. Ter gelegenheid van ons 65-jarige bestaan zullen een aantal van deze mensen hun verhaal vertellen in een programma vol korte, inspirerende presentaties.

Sprekers

Onder de sprekers is onder meer Peter Riezebos, schrijver van het boek Van mavo tot Harvard. Hij vertelt hoe hij als kind ‘mislukte’ op school. Later kwam hij erachter dat hij ADHD en autisme heeft en rondde maar liefst vier studies af. Zijn specialisme: onderwijs en diversiteit. Veronique Werz vertelt over de oprichting van Lotje&co, het inspirerende tijdschrift over de emotionele en praktische kant van een zorgintensief gezin. En arts-onderzoeker Machteld Huber ontwikkelde een nieuw concept 'gezondheid': gezond ben je als je je kunt aanpassen aan de omstandigheden en de regie kunt voeren over je eigen leven. Jezelf ontwikkelen en persoonlijke doelen halen wordt dan belangrijker dan eindeloos doorbehandelen. Meer informatie over deze en andere sprekers is te vinden op www.nsgk.nl/65jaar.

Aanmelden

Het evenement start om 12.00 uur. Er zijn meer dan tien presentaties van elk ongeveer 20 minuten. Er zijn steeds meerdere sprekers tegelijk; bezoekers kunnen ter plekke zelf een keuze maken uit het programma. Aanmelden is verplicht en kan via www.nsgk.nl/65jaar. De entree is gratis.

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij