Menu overslaan
16 december 2019 BE

Kinderambassadeur Julian doet verslag van de Bijzondere Eredivisie

Julian (13) is in 2018 gestart als kinderambassadeur van het Gehandicapte Kind. Hij weet veel van voetbal, is groot fan van Ajax maar blinkt uit op 50 meter borstcrawl. “Ik heb vroeger wel gevoetbald, toen ik 6 jaar was. Daarom heb ik er best veel verstand van. Het was dus erg leuk om als verslaggever bij de Bijzondere Eredivisie te zijn,” vertelt hij vol trots.

Julian maakte een verslag van de eerste competitieronde van de Bijzonder Eredivisie. Op 22 september reisde hij af naar Venlo om daar in het stadion van VVV de eerste wedstrijden te volgen. “Het was een super leuke dag. Ik hou van voetbal. Daarom is het zo gaaf dat de Bijzondere Eredivisie er is. Kinderen met een beperking kunnen nu ook voetballen voor hun favoriete club!”

Door zijn grote liefde voor voetbal vond Julian het erg leuk om verslaggever te zijn. “Heel gaaf om op het veld te staan in het stadion. Ik heb Henk-Willem Laan en de minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink geïnterviewd.” Maar het leukste waren de interviews met de spelers omdat Julian toen echt over voetbal kon praten. “Ik heb ze gevraagd naar de voorbereiding en welke tactiek ze hebben voor de wedstrijd.”
Julian vond Excelsior erg goed. “Zij speelden goed samen. Ze waren echt vrienden.”

Bekijk Julian's volledige verslag van de eerste competitiedag hier:

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij