Menu overslaan
4 november 2019 BE

Kinderambassadeur Marie Claire op pad als verslaggever

Ze is als Kinderambassadeur van het Gehandicapte Kind op bezoek geweest bij de minister en ze was bij Zapp Live maar als verslaggever naar de Bijzondere Eredivisie was toch wel één van de mooiste dingen die ze mocht doen.
Marie Claire ging met cameraman Gilles en microfoon naar het van Donge & De Roo stadion in Rotterdam om verslag te doen van de speelronde van de Bijzondere Eredivisie bij Excelsior. “De combinatie van interviewen en voetbal vond ik erg leuk,” vertelt ze trots. Het is haar goed bevallen om mensen vragen te stellen over haar lievelingssport. Zo volgde ze Jesper van ADO de hele dag. “Jesper kan echt goed voetballen.”
Maar stiekem vond ze het interview dat ze had met Hélène Hendriks het allerleukste om te doen. “Normaal interviewt zij de mensen langs het veld, nu mocht ik haar vragen stellen. Dat was erg leuk om te doen. Ik ga haar baan gewoon overnemen.”
Marie Claire is sinds een jaar Kinderambassadeur van het Gehandicapte Kind. Ze vindt het erg gaaf om met elkaar iets te veranderen voor alle kinderen in Nederland. Zo sprak ze met de minister om hem vertellen hoe belangrijk het is dat alle kinderen naar school kunnen omdat er nu 10.000 thuiszitten.
Zelf doet Marie Claire aan frame voetbal, vandaar dat ze veel verstand heeft van voetbal en ze de juiste vragen weet te stellen. Als voetbalverslaggever heeft ze in ieder geval zeker talent! Wil je weten hoe het Marie Claire verging bij de Bijzondere Eredivisie? Bekijk hier haar filmpje.

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij