Menu overslaan

Kindergebaren-app wint prijs

Dankzij ‘onze’ Kindergebaren-app kunnen kinderen met een gehoorbeperking spelenderwijs gebarentaal leren. Een goed idee, vindt ook de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN), die de app heeft beloond met de VGN Gehandicaptenzorgprijs 2018. 

De app is gemaakt voor jonge kinderen die doof of slechthorend zijn of spraak-taalproblemen hebben. Met de app leren ze spelenderwijs gebaren, met behulp van voorbeeldfilmpjes. De gebaren in de filmpjes worden gemaakt door kinderen. Want kinderen nemen nu eenmaal het liefst een voorbeeld aan leeftijdgenootjes. Ook horende kinderen uit hun omgeving kunnen de app gebruiken, zoals broertjes, zusjes, vriendjes, vriendinnetjes en klasgenootjes. Zo bevordert de app het contact tussen kinderen met een beperking en hun leeftijdgenootjes.

De Kindergebarenapp is ontwikkeld door de NSDSK, mogelijk gemaakt dankzij de donateurs en vrijwilligers van NSGK. Hij won vorig jaar al vóór de lancering de Siméa Innovatieprijs. Inmiddels is hij al 50.000 keer gedownload.

De Gehandicaptenzorgprijs werd maandag 12 november uitgereikt in de Jaarbeurs in Utrecht. De prijs bestaat uit een geldbedrag van €10.000 euro en een kunstwerk dat beschikbaar is gesteld door Triodos Bank. 

Zie voor meer informatie de website van VGN

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij