Menu overslaan

KPN, geef ons XS4ALL!

Dit voorjaar werd bekend dat telecomgigant KPN definitief stopt met de naam XS4ALL. Zien we die naam dan nooit meer terug? Wel als het aan ons ligt. We hebben via een serieuze oproep aan KPN verzocht om de naam XS4ALL te ‘doneren’ aan de Stichting. Meer dan 100.000 gehandicapte kinderen zitten in een isolement. Wij vinden dat gehandicapte kinderen toegang moeten hebben tot álles wat ieder ander kind ook doet: samen met leeftijdgenoten spelen, leren en sporten. Daarom willen wij XS4ALL!

Toegang tot een normaal leven 

We starten in september met een fondsenwervende campagne voor het gehandicapte kind. Henk-Willem Laan, directeur: “Wij willen met deze campagne de nadruk leggen op eenzaamheid. Liefst 62% van de mensen met een beperking voelt zich regelmatig eenzaam. En dat begint al op jonge leeftijd. Spelen bijvoorbeeld wordt lastig als 9 van de 10 speelplekken in ons land nog steeds niet of slecht toegankelijk zijn voor gehandicapte kinderen. En 3 van de 4 kinderen met een handicap zit thuis terwijl ze graag met leeftijdgenootjes zouden willen sporten. De grootste beperking van het gehandicapte kind is niet de handicap zelf, maar de fysieke en mentale drempels die hen ervan weerhouden om te doen wat ieder ander kind ook doet. Toen we hoorden dat de naam XS4ALL zou verdwijnen, dachten we meteen: die naam zegt precies wat we met ons werk willen bereiken. Wat is er mooier als deze naam een mooie nieuwe bestemming krijgt en eenzame kinderen helpt om toegang te krijgen tot al die zaken waar íeder kind van zou moeten kunnen genieten? XS4ALL: toegang tot een normaal leven, samen met vriendjes, zonder eenzaamheid.”

Op de foto staat onze kindambassadeur Marie-Claire: "Als jullie XS4ALL toch niet meer willen, mogen wij het dan gebruiken? Te weinig mensen kennen NSGK of weten wat we doen. XS4ALL kent iedereen. En het vertelt precies wat we voor elkaar willen krijgen: toegang voor alle kinderen. Voor een normaal leven. Met vriendjes, feestjes en gezelligheid."

Gun jij deze kinderen ook XS4ALL? Deel dit bericht met KPN en de rest van Nederland. #WijWillenXS4ALL

Of steun ons werk

 

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij