Menu overslaan
29 augustus 2015 Schelvis Stelvio

Leontien van Moorsel traint fietsers voor Stelvio

Op 11 september zullen 24 mannen en één vrouw per fiets de Stelvio gaan bedwingen, om geld op te halen voor hun goede doel. Maar voordat ze zich wagen aan de beruchte cols en haarspeldbochten van deze Italiaanse berg, kregen ze vandaag een training van Nederlands wielerkampioen Leontien van Moorsel.

Het Stelvio-team wil met zijn fietsavontuur geld inzamelen voor NSGK, de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. De opbrengst wordt besteed aan ‘Ons Huis’. Dit logeerhuis in Heemskerk biedt tijdelijke opvang voor kinderen die door hun handicap veel zorg en aandacht nodig hebben. Dankzij deze opvang hebben de ouders even gelegenheid om weer op adem te komen. Ook Patrick Schelvis, een van de initiatiefnemers van de Stelvio-tocht, maakt dankbaar gebruik van de respijtzorg van Ons Huis; zijn meervoudig gehandicapte dochter Elin logeert er regelmatig. Elin zal Patrick vergezellen op de Stelvio, op een speciale fiets.

Meervoudig Olympisch kampioen en wereldkampioen Leontien van Moorsel draagt het NSGK-project Ons Huis een warm hart toe en was dan ook graag bereid om het Stelvio-team te helpen met hun voorbereiding. Dit gebeurde met een training rond Berg en Dal, waar Leontien in haar topsporttijd ook zelf haar trainingsrondjes reed. “Ik krijg regelmatig verzoeken van goede doelen om een clinic te verzorgen, maar deze actie komt voor mij heel dichtbij. Ik heb de familie Schelvis goed leren kennen tijdens de opnames van het tv-programma Rennen voor Twee. Bovendien heeft mijn zus een gehandicapt kind én runt ze zelf ook een logeerhuis voor kinderen met een beperking. Ik weet dus uit eigen ervaring hoe zwaar de zorg voor deze kinderen kan zijn. Ik vind het dan ook ontzettend leuk dat ik op deze manier een steentje kan bijdragen aan dit bijzondere initiatief,” aldus Leontien.

De Stelvio is met zijn 2758 meter de hoogste pas in Italië en één van de zwaarste beklimmingen in het wielrennen. De Stelvio-renners willen de berg in één dag driemaal beklimmen. Hiermee willen ze 30.000 euro ophalen voor Ons Huis; de teller staat inmiddels op ruim 17.000 euro. 

Wilt u Patrick en zijn team steunen met een online donatie? Ga dan naar www.nsgk.nl/stelvio.

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij