Menu overslaan
25 juni 2020

Lucas verrast met zitkussen door VriendenFonds

Lucas (13) zit samen met andere kinderen met een beperking in de Kinderraad van het Gehandicapte Kind. De leden praten over belangrijke onderwerpen die te maken hebben met ons werk. Als ervaringsdeskundige kan hij zo meehelpen om de positie van kinderen met een handicap te verbeteren. Door zijn eigen handicap kan Lucas niet lang zitten, dat doet teveel pijn. Daarom deden we een aanvraag bij het VriendenFonds voor een speciaal op maat gemaakt zitkussen en dat heeft hij gekregen!

Meer vrijheid
Met het Stabilo kussensysteem krijgt hij de stabiliteit die hij nodig heeft. Niet alleen tijdens de Kinderraadvergaderingen, maar op iedere andere stoel. Lucas wil dolgraag meer naar buiten, vaker op stap en mee kunnen doen. Het kussen zal hem die vrijheid geven. Voortaan kan hij overal plaatsnemen en vrienden ontmoeten. 

Verrast
Lucas was enorm verrast toen er werd aangebeld en er iemand voor zijn deur stond met een grote cheque. Ook zijn moeder is dolgelukkig: “Wij zijn er echt heel erg blij mee! En hoe langer we erover nadenken, hoe meer momenten ons te binnen schieten waarbij het kussen voor Lucas zo’n groot verschil zal maken. Het wordt voor hem nu veel fijner om te reizen in de auto of ergens aan mee te doen waar hij wat langer bij moet zitten.” Inmiddels is het kussen gemaakt en geniet Lucas van zijn vrijheid: "Ik heb nog nooit zo lekker in een auto gezeten!” 

VriendenFonds van de VriendenLoterij vervult hartenwensen
Het hele jaar kunnen goede doelen, clubs, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties een aanvraag doen om iemand in het zonnetje te zetten. Meer informatie hierover vindt u op www.vriendenloterij.nl/vriendenfonds.

 

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij