Menu overslaan

Ludieke actie: doel bereikt!

Onze actie om provider KPN te vragen aan ons de naam XS4ALL te schenken, heeft succes gehad. "Niet omdat KPN ons de naam heeft gegeven" zegt NSGK-directeur Henk-Willem Laan, "maar omdat we landelijke aandacht hebben gekregen voor het probleem dat kinderen met een handicap "Access for All" missen.

Vorige week hadden we een aantal ludieke acties aangekondigd om KPN over te halen de naam XS4ALL aan NSGK te geven. KPN ging hier niet in mee. Laan: "Het was een ludieke actie, omdat wij vinden dat gehandicapte kinderen toegang moeten hebben tot alles wat ieder ander kind ook doet. En daar konden we via de naam XS4ALL aandacht voor vragen. Dat was het hogere doel: aandacht vragen voor het feit dat nog steeds meer dan 100.000 gehandicapte kinderen in een isolement zitten. Zij missen "Access for All". Alle gehandicapte kinderen hebben toegang nodig tot álles wat een kind nodig heeft: samen met vriendjes spelen, leren en sporten. Dat probleem wilden we aankaarten. En dat is geslaagd. We zetten ons met alle energie in voor de oplossingen en hopen dat veel mensen ons helpen."

Contact

KPN was verbaasd, maar begrijpt het hogere doel van de "ludieke" actie wel. Laan: "KPN heeft met het KPN Mooiste Contactfonds een eigen stichting die eenzame groepen in de samenleving helpt met vrijwilligerswerk, ondersteuning en donaties. KPN wil graag binnenkort met ons om de tafel gaan zitten om te kijken waar elkaar eventueel zouden kunnen versterken. Daarin vinden we elkaar. Ik ben blij dat we met het KPN Mooiste Contact Fonds in gesprek kunnen gaan over hoe we gehandicapte kinderen nog meer met de wereld om hun heen in contact kunnen brengen."

Laan: "Vandaag bedanken we KPN met een (gesponsorde) billboard bij hun hoofdkantoor met de tekst: KPN Bedankt! Samen gaan we voor Access for All".

 

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij