Menu overslaan

Marie José gaat Rennen voor Twee

Marie José Schelvis (34) is moeder van tweeling Bente en Elin. De meisjes werden veel te vroeg geboren (na 24 weken) en hadden een heftige start in de couveuse. De jongste, Elin, liep door de vroeggeboorte een hersenbeschadiging op. Elin is spastisch aan alle ledematen, slechthorend en rolstoelgebonden. Sinds een aantal weken zijn Marie Jose en Elin intensief aan het trainen voor de grootste sportieve uitdaging van hun leven. Uit 200 koppels werden moeder en dochter geselecteerd om samen mee te doen aan de Olympische Triathlon voor het TV- programma Rennen voor Twee.  

Rennen voor Twee is een nieuw programma van de EO i.s.m. met NSGK, waarin 4 koppels worden gevolgd met één en dezelfde uitdaging: De Olympische Triatlon volbrengen samen met hun gehandicapte kind (of gezinslid). Elin kan zelf niet lopen, fietsen of zwemmen en zal dus door haar moeder worden voortgeduwd per bootje en aangepaste rolstoel. En dat is niet mis, want samen zullen ze 1,5 km moeten zwemmen, 40 km moeten fietsen en 10 km moeten hardlopen.

Om deze sportieve uitdaging sámen met haar dochter aan te kunnen gaan, was een belangrijke reden voor Marie José om zich voor het programma op te geven. “Elin wil dolgraag meedoen en deelnemen aan een triathlon hoort daar voor ons óók bij.” Maar een andere, misschien nog wel belangrijkere reden, is dat Marie José graag  aan de buitenwereld wil laten zien wat het betekent om een gehandicapt kind te hebben. “Met alle leuke, maar vooral ook zware momenten.” Met haar deelname wil Marie José zoveel mogelijk geld ophalen voor NSGK. “Omdat zij als geen ander weten hoeveel steun en inzet er nodig is om kinderen en jongeren met een handicap volwaardig mee te laten doen in onze samenleving.”

NSGK zal team Schelvis de komende tijd van dichtbij volgen. Zelf volgen kan natuurlijk ook via Twitter: @rennenvoortwee en @teamschelvis of Facebook .

Met hun persoonlijke actiepagina zullen Marie José en Eilin de komende maanden proberen zoveel mogelijk geld op te halen voor NSGK. Wilt u Team Schelvis steunen in aanloop naar de finish? Klik dan door naar www.nsgk.nl/teamschelvis

Benieuwd naar de andere teams? Klik dan door naar www.nsgk.nl/rennenvoortwee

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij