Menu overslaan
21 juni 2017

Mooie bijdrage voor Gekko UNIEK

Op zondag 11 juni vond er een eerste presentatie plaats van Gekkoo UNIEK. Theaterfabriek Gekkoo geeft theaterlessen aan jongeren en is in het voorjaar van 2017 in de DRU Cultuurfabriek in Ulft gestart met het geven van theaterlessen aan jongeren met een beperking (12-25 jaar). De jongeren hadden aangegeven ook mee te willen doen met de lessen. NSGK ondersteunt dit mooie initiatief met een bijdrage van € 4.500, samen met SKVK (stichting Kanjers voor Kanjers), waarmee wij in het voorjaar van 2016 een samenwerking zijn aangegaan in de Achterhoek. 

De jonge acteurs met én zonder beperking lieten met veel flair, humor en talent hun acteerkunsten zien. Het publiek werd een spiegel voorgehouden, er werd gedanst, gelachen en er was interactie tussen publiek en spelers.

NSGK vindt het belangrijk dat kinderen en jongeren met een beperking hun talenten en vaardigheden kunnen ontwikkelen. Zij worden door de theaterlessen zelfverzekerder, doen podiumvaardigheden op en laten tijdens voorstellingen zien dat zij in staat zijn om mooi theater te maken.

 

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij