Menu overslaan
11 april 2016

Museum Buurtspoorweg ontvangt een mooie cheque

Op zondag 10 april ontving het Museum Buurtspoorweg (MBS) in Boekelo een cheque ter waarde van € 11.200. Rie Flach-Koopmans en Niels Phlippeau van NSGK overhandigden de cheque aan de voorzitter van MBS, Dhr. Jan Astrego.

Dankzij de bijdrage van NSGK kan MBS een mindervalidentoilet bouwen in het depot in Boekelo. Het museum is al voor een deel toegankelijk voor kinderen en jongeren met een handicap. In het station in Haaksbergen is bijvoorbeeld al een invalidentoilet beschikbaar, de perrons zijn nagenoeg drempel vrij en één van de rijtuigen is voorzien van een rolstoellift. Met de bouw van het mindervalidentoilet in het depot in Boekelo wordt het museum nog beter toegankelijk!

MBS biedt bezoekers een kijkje in de geschiedenis van het spoor. Bezoekers kunnen een treinrit maken van Haaksbergen naar Boekelo in een oude stoomtrein. Zo werd er tijdens het NSGK bezoek met een Loc 6- Magda gereden. Daarnaast staat het depot van het museum vol met prachtige oude treinen welke zeker een bezoekje waard zijn. Meer informatie vindt u op de website van MBS Boekelo.

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij